Home » Nieuws » Kies de juiste profielfoto met Snappr en Photofeeler
Gekke ogen
 • Met je foto openbaar op je website en social media staan is voor heel veel mensen al doodeng. Je hebt immers geen flauw benul hoe mensen je zullen beoordelen, wat hun eerste indruk van jou is. En eerlijk gezegd heb je helemaal gelijk wanneer je je er druk om maakt! Want je profielfoto vertelt HEEL VEEL over je.

Onderzoek naar gezichtsuitdrukkingen

Er is onderzoek geweest naar hoe een kleine variatie in gezichtsuitdrukking een eerste indruk van een persoon via een profielfoto kan beïnvloeden.  In slechts 40 milliseconden zijn we op basis van een foto al in staat een indruk te vormen over een persoon. Oeps, dat is wel heel snel.

Voorwaarden voor goede profielfoto

Er is sindsdien ook veel gekeken naar voorwaarden waaraan een goede profielfoto moet voldoen: wat je moet aantrekken voor kleding, hoe je moet lachen, of je de camera moet aankijken, hoeveel gezicht je laat zien ten opzichte van de rest van je lijf.

Redelijk tevreden over huidige profielfoto

Geloof me, ik was redelijk tevreden over de foto die ik al een tijdje had staan op de website en social media… mijn man, dochter en moeder ook trouwens 🙂 Maar wat als je een panel van volslagen onbekenden eens naar je foto laat kijken, wat zien zij wat ik zelf niet zie?

Voor wie mijn foto niet kent… dit is hem…

Manuela van Prooijen

Tijd van de waarheid: tools om je profielfoto te testen

We zouden niet in de tijd van kant-en-klare oplossingen leven als er niet een tool was die ons kan helpen bij het bepalen van een goede profielfoto. In deze blog bespreek ik er twee: Snappr.co en Photofeeler.com.

Snappr.co: hoe wordt mijn Linkedin profielfoto beoordeeld?

Bij Snappr geven ze een beoordeling over de Linkedin profielfoto aan de hand van een enorme lijst met kenmerken. Hieronder zie je mijn zeer matige score.

Manuela van Prooijen Photo Score

Nou zeg, een magere zes voor deze door een professionele fotograaf gemaakte foto… Pffff

Manuela van Prooijen Photo Score

Hoe lach ik niet? Dit is mijn zondagse glimlach 🙂 Wacht maar eens hoe ik er op sta als ik helemaal niet lach…

Manuela van Prooijen Photo Score

Whoooaaa, blijkbaar staat er teveel gezicht en te weinig nek/schouders in de foto… OK, kan ik me iets in vinden.

Manuela van Prooijen Photo Score

Eindelijk een voldoende! De foto is goed nabewerkt.

PhotoFeeler: hoe beoordelen anderen mijn foto’s?

Omdat ik het niet meer aan het toeval wil overlaten laat ik gelijk via Photofeeler.com vijf foto’s beoordelen door een voor mij onbekend testpanel. Je krijgt ook feedback van echte mensen waar je wat aan hebt.

De oordelen waren niet misselijk. Met name mijn huidige profielfoto scoorde zeer belabberd: ik werd als incompetent, onvriendelijk en weinig invloedrijk gezien. En de commentaren die mensen op mijn huidige profielfoto gaven waren ook erg duidelijk:

 • Photo seems a bit unprofessional to me.
 • Would prefer a less distracting background.

Bij andere foto’s krijg ik dit soort feedback:

 • I think they seem a bit aggressive in this photo. (foto 1)
 • Would prefer it with different clothing. (foto 1)
 • Photo seems professional to me. (foto 4)
 • I think they seem a bit uncomfortable in this photo. (foto 4)
 • Would prefer it shot from a different angle.   (foto 4)
 • Photo seems a bit too flirty for business in my opinion.  (foto 4)
 • I think they seem a bit timid in this photo. (foto 3)
 • Great photo! (foto 3)
 • Would prefer if they were smiling more.(foto 3)

Manuela van Prooijen Photo Score

Hoe werkt Photofeeler?

 • Maak een account aan
 • Upload een foto
 • Stem op foto’s van anderen, daarmee krijg je Karma credits (zonder deze credits kan niemand op jou stemmen)
 • Wacht op de resultaten

En welke gebruik ik nu?

De andere profielfoto’s kwamen er wat beter uit: al blink ik nergens in uit… Toch gaf bij de tweede foto de hoge score op “Likable” de doorslag om deze voortaan te gaan gebruiken. Grappige is dat Snappr ook deze foto niet zo geweldig vindt… Scoor daar net zo slecht als bij de andere foto. Tijd voor een andere profielfoto!

Interessante links

En hoe scoor jij?

Wil jij je score bij Snappr en Photofeeler met mij delen? Ik hoor graag of ik de enige ben die er niet in slaagt een superkansrijke profielfoto neer te zetten….