Home » Nieuws » Doe niet wat de rest al doet: specialiseer je!
Goudvis

Met een groeiende concurrentie op de zelfstandigenmarkt moet je je onderscheiden. Dat doe je het beste door je te specialiseren! Als generalist ben je immers al snel te algemeen. Je steekt niet met je kop boven het maaiveld uit als je geen haakje hebt. Niemand zit immers te wachten op eenheidsworsten die braaf doen wat de “rest ook al doet”. De markt vraagt om verdieping, specialisaties.

Wat als je hagedis ziek is?

Zeg nou zelf: ga jij, als jouw lievelingshagedis Dolly ziek is, op zoek naar een dierenarts “Die álle dieren kan helpen”? Of ga klop jij aan bij die dierenarts met “hart voor onze koudbloedige vrienden, reptielen”? Juistem, jij zoekt ook die specialist!

De diepte in via specialisatietrainingen

Bij Weblish leiden wij veel Virtual Assistants, freelance office professionals op richting het vak van WebAssistant (de bruggenbouwers tussen webtechniek, communicatie/marketing en office skills). Een ook daar is al die schreeuw om meer verdieping. Daarom beginnen wij in september met WebAssistantPlus. Een serie specialisatietrainingen voor extra verdieping op jouw vakgebied en om voorop te blijven lopen in de markt (SEO, contentmarketing, creatief/grafisch, WordPress Techniek, Google Tools). Onderscheiden is zó belangrijk, het past simpelweg niet meer in deze tijdsgeest als iedereen hetzelfde doet! Supergoed, want nu heeft iedereen ambitie om het beste uit zichzelf te halen! Het kan alleen lastig zijn als je er zelf nog niet achter bent wat jouw ‘extraatje’, jouw ‘haakje’ is.

Hoe ontdek ik wat mij speciaal maakt?

Opvallen betekent niet dat je naast je gewone baan ook nog in het circus moet zitten of een paarse pruik moet opzetten. Het gaat erom dat je in jouw vakgebied net even dat ene hebt wat andere niet hebben. Dat kan van alles zijn, van “de goedkoopste” tot “24/7 beschikbaar” of “altijd service met een gouden randje”. Als voorbereiding op onze specialisatietrainingen hier alvast wat tips hoe jij erachter kan komen wat jou speciaal maakt!

Ga je eens lekker vervelen!

Ik hoor je al denken… “Maakt verveling mij speciaal?” Nee natuurlijk niet, verveling is niet datgene wat iemand speciaal maakt, maar het kan je wel helpen te ontdekken wat het is! Ook al is er in deze drukke tijden bijna geen tijd voor, het is toch goed om te doen. Door verveling ontstaan er namelijk ideeën en worden er plannen gemaakt. Ik ben héél blij met mijn volkstuin, daar komen – al niksend – echt de beste plannen tot leven!’

Denk vanuit een kind…

Kinderen volgen hun intuïtie waardoor ze vaak grappige dingen doen. Maar je moet eens opletten hoe leuk kinderen per ongeluk kunnen omdenken. Iets voor ons volwassenen om van te leren. Volg je intuïtie, ook al past dat misschien niet in het standaardplaatje hoe iets zou moeten zijn.

Schrijf eens anders

Ben je gezegend met een groot schrijftalent, maar doe je daar eigenlijk weinig mee op je werk? Kijk dan eens hoe je dat op verschillende manieren kan inzetten. Doe eens gek en schrijf je nieuwsbrief niet op de standaardmanier, maar laat je creativiteit de vrije loop. Mensen houden van afwisseling, dus test uit wat jij kan veranderen!

Gebruik beelden!

Vind je schrijven juist lastig, maar wil je toch een boodschap overbrengen, dan kan dit tegenwoordig op heel veel manieren. Gebruik beelden! Maak een animatiefilmpje, een infographic of een video in vlogstyle. Zorg er natuurlijk wel voor dat het er helemaal goed uit ziet en dat je weet hoe dit werkt.

Waar wacht je nog op?

Ga je specialiteit ontdekken, laat het iedereen weten en zorg ervoor dat iedereen denkt “WOW, die moet ik in huis halen!”

WebAssistantPlus Programma

Wil je mee weten over het WebAssistantPlus programma? Kijk dan op www.webassistantplus.nl.

Wat is jouw ‘extraatje’?

Wij zijn benieuwd naar waar jij je in onderscheidt. Je mag het hieronder in de reacties laten weten….