Home » Nieuws » Welk WordPress thema gebruikt deze website?
wpthemedetector

Tegenwoordig is het gebruik van commerciële thema’s binnen WordPress zo’n beetje de norm. WordPress maakt het namelijk kinderlijk eenvoudig om een thema te installeren en aan te passen. En tijdens de zoektocht naar het “ultieme” thema komt tijdens de WordPress cursus de volgende vraag regelmatig terug: “Welk WordPress thema wordt er gebruikt op deze website?”

Het is redelijk eenvoudig om de broncode te bekijken of het stylesheet van het thema te bekijken, maar omdat niet iedereen weet hóe je dat moet doen laat ik het je zien. In een paar stappen laat ik je zien hoe je het WordPress thema van een website makkelijk kunt achterhalen.

Bekijk de paginabron

Ga naar de website waarvan je wilt weten welk thema er wordt gebruikt door de broncode te bekijken (rechtermuisknop -> paginabron bekijken) en ga op zoek naar: /themes

Bekijk paginabron

Rechtermuisknop > Paginabron weergeven

 

Zoek /themes

Zoek /themes

Online tool: wpthemedetector.com

Wpthemedetector.com is een website waar je via intikken van de websiteurl er bij de meeste WordPress websites achter kunt komen welk thema deze site gebruikt. Je kunt ook via deze websites zien welke plugins de website gebruikt. Wpthemedetector.com haalt deze informatie over het thema stylesheet. Laten we Weblish kijken, mijn eigen website.

Ga naar wpthemedetector.com

Nadat ik de naam weblish.nl heb ingetikt wordt snel helder dat Weblish gebruik maakt van het thema Cosmox.

Welke plugins gebruikt deze site?

Via de website whatwpthemeisthat.com kun je niet alleen zien welk WordPress thema een website gebruikt, maar ook welke plugins het gebruikt. Ik neem opnieuw proef op de som en tik weblish.nl in. En er verschijnt keurig een overzicht van op mijn website gebruikte plugins.

Welke plugins gebruikt deze site?