Home » Nieuws » Weg met die pusherige sales funnel!
Sales Funnels

“Wil je nog weten wie ik ben of zullen we maar gelijk trouwen?”

Zou jij mee doen met het TV programma ‘Married at first sight’? Blindelings je ja-woord geven aan een wild vreemde, waarvan je totaal niks weet. Waarvan je geen idee hebt of hij allergisch is voor katten, terwijl jouw huis een speelparadijs is voor je 4 katers. Of waarvan je maar moet afwachten of hij jouw passie voor kantklossen deelt. Tuurlijk, de relatie-experts hebben in de voorbereidingen genoeg onderzoek gedaan naar het slagingspercentage van het huwelijk. Maar toch zeg je ergens ja tegen waarbij het aankoopproces van ‘know-like-trust’ voor het gemak even wordt overgeslagen. Je zit dus vast aan iemand die je vanaf dat moment ‘je man’ moet noemen, terwijl je geen idee hebt wat je in huis hebt gehaald, letterlijk! Voelt toch wat onnatuurlijk, hè?

Agressieve verkopers zetten hun voet tussen jouw mailbox-deur

Sommige ondernemers proberen met hun agressieve verkoop je op een ‘Married at first sight’ manier een product of dienst door de strot te duwen; zonder je eerst kennis te laten maken met hetgeen ze aanbieden. Ze zetten net iets te stevig hun voet tussen de deur van je mailbox, drukken je met je rug tegen de firewall-muur en houden je vervolgens in de aankoop-houdgreep. Deze fout is er één die veelal gemaakt wordt bij ondernemers die té snel resultaat willen zien: ze willen enkel verkopen in plaats van kennis delen. Je herkent dit direct doordat artikelen op een dusdanige manier zijn geschreven dat ze hun producten willen verkopen. En dat is nou precies waar het bij een goede sales funnel níet om draait!

“Ja, ik wil (wat van jou)!”

Als je als ondernemer een product aan de man wilt brengen of een dienst probeert te verkopen, heb je ongetwijfeld al wel eens van de sales funnel gehoord. Een sales funnel is eigenlijk niets meer dan het traject dat iemand aflegt voordat hij of zij een aankoop bij jou doet. Hierbij is het de bedoeling dat je waardevolle kennis deelt, zodat de potentiële klant het gevoelt krijgt dat jij hem begrijpt in zijn probleem. Pas nadat je deze kennis hebt gedeeld en je het vertrouwen van de potentiële klant hebt gewonnen, kun je langzaam overgaan op het verkopen van je aanbod. Maar bedenk wel dat hier veel geduld en tijd voor nodig is! Zie het als een huwelijk; het kost tijd om iemand te leren kennen en pas wanneer je het gevoel hebt dat je niet meer zonder de ander kunt, ben je bereidt de grote stap te zetten.

Ik neem je mee op (huwelijks)reis door de sales funnel

Oké, nu gebleken is dat koude verkoop lang niet altijd in de smaak valt bij het publiek, is het misschien wel goed om te weten hoe je die potentiële klanten wél verliefd op je aanbod laat worden. In eerste instantie is het natuurlijk goed om te weten wie jouw doelgroep is. Zij zijn als het ware de mensen die boven de sales funnel zweven en die jij gaat begeleiden in dit aankoopproces. Schrijf voor hun ijzersterke content die naadloos aansluit op hun wensen en behoeften, welke je kunt gebruiken als weggever. Zorg dat ze hiermee hongerig worden naar meer waardevolle informatie, waardoor ze zich zullen inschrijven op je nieuwsbrief. Als mensen zich eenmaal hebben ingeschreven voor de nieuwsbrief en jouw sales funnel betreden, is het aan jou om een interactie tot stand te laten komen met een stukje email marketing.

Meer weten over het strategisch inzetten van sales funnels?

Wil je jouw klantenbestand explosief laten groeien maar heb je geen idee waar je moet beginnen? In het najaar zal de nieuwe workshop ‘Sales funnels & weggevers’ bij Weblish van start gaan, waarin wij jouw alles gaan leren over het opzetten van een succesvolle , niet=pusherige, sales funnel en het ontwerpen van waardevolle weggevers.

Wil je hiervan op de hoogte blijven, schrijf je dan hieronder in op onze nieuwsbrief en ontvang gelijk onze weggever… 😊