Home » WebAssistant » Interview met een web assistant van het eerste uur - Angelique Vijge
Angelique Vijge

WebAssistant – de term bestaat nog niet heel erg lang. Maar Angelique Vijge, web assistant en freelance administratief medewerkster, is er een van het eerste uur. En omdat het WebAssistant-traject storm loopt, zijn we op zoek gegaan naar iemand die ons meer kon vertellen over haar ervaringen als web assistant. Lees je mee? 🙂

Hoi Angelique! Wat leuk dat je mee wil werken aan een blog over web assistants. Kan je me iets vertellen over jouw achtergrond?

Lange tijd ben ik administratief medewerkster geweest. Op een gegeven moment besloot ik voor mezelf te beginnen. Ik wilde graag mensen begeleiden die worstelen met emotie-eten, dus ik heb me daarvoor laten opleiden. Daar hoort natuurlijk ook een website bij. Toen ik in aanraking kwam met een eigen website maken en beheren, het schrijven van blogs enzovoorts, raakte ik geïnspireerd. Het liefst wilde ik een online programma maken om emotie-eters te coachen. Hiervoor ben ik een online training gaan volgen.

Tijdens die training leerde ik naast het programma maken ook meer over WordPress. Wat een uitvinding! Je kan van alles maken – precies zoals jij het wil. Als freelance administratief medewerkster kwam ik te werken bij Internetbureau Max te Apeldoorn die gespecialiseerd is in het maken van WordPress websites. Vanuit die samenwerking ben ik me als Web Assistant verder gaan ontwikkelen tot o.a. Google Partner. Nu verzorg ik ook binnen Internetbureau Max het online adverteren met Google Adwords en Facebook voor klanten en het optimaliseren van websites en teksten.

 

Wie help jij precies met je diensten?

Dat is erg uiteenlopend: kleinere ondernemers, MKB-ondernemers én grotere bedrijven in verschillende branches. Ik help ze bijvoorbeeld om hun website te vullen met verschillende producten of teksten. Daarnaast kan je ook voor het maken van een website bij mij terecht, vooral voor de kleine ondernemers en zzp-ers. Ook houd ik me bezig met het maken en versturen van nieuwsbrieven, het maken van rapportages aan de hand van Google Analytics en natuurlijk niet te vergeten de administratie, ga zo maar door. Alles komt neer op het ontzorgen van mijn klanten: als het online is, help ik je ermee.

 

Wanneer raad je een ondernemer aan om een WebAssistant in te schakelen?

Eigenlijk al vrij snel. Waarom? Niet omdat ik mezelf zo graag wil promoten – maar het uitbesteden van werkzaamheden aan een web assistant geeft gewoon veel ademruimte. Je kan dingen loslaten. Je kan je als ondernemer helemaal focussen op je eigen werkzaamheden. Natuurlijk duurt het even voordat de vertrouwensband goed is – dit heeft tijd en ervaring nodig – maar als dat eenmaal zover is, geeft de samenwerking met een web assistant ontzettend veel rust.

 

Hoe ziet jouw gemiddelde dag eruit?

Mijn dag ziet er elke dag weer anders uit. Gelukkig is het werken als web assistant erg afwisselend. Ik werk zelf deels op het internetbureau en de rest van mijn uren werk ik thuis. Het is eigenlijk net alsof je in loondienst bent, alleen heb je wél de vrijheid om een uurtje later te beginnen. Ik heb een gezin, en soms is er een kind ziek of is er iets anders aan de hand. Dan is het ontzettend fijn dat mijn baan zo flexibel is – de verloren uren haal ik gewoon in de avonduren of de weekenden weer in.

 

Wat is het leukste/grappigste/raarste dat jij hebt meegemaakt tijdens jouw jaren als WebAssistant?

Eerlijk gezegd dacht ik dat ik veel meer moeite moest doen om klanten binnen te halen – maar er is veel meer behoefte aan web assistants dan ik in de eerste instantie had verwacht! Een leuke verrassing. Ondertussen komt er weer een volgende opdracht binnengerold. En het mooie is: na 1 opdracht is de samenwerking meestal niet voorbij. Je bouwt een band met een ondernemer op en de samenwerking blijft zich ontwikkelen, net als het onderlinge vertrouwen. Het doel? Beide beter worden van de samenwerking.

 

Wil je nog een goede tip geven aan mensen die eraan denken om web assistant te worden?

Ja… GEWOON DOEN! Er is veel behoefte aan web assistants, dus daar hoef je echt niet aan te twijfelen. Als jouw passie hier ligt, neem dan gewoon die stap en ga ervoor.

Dankjewel, Angelique 🙂
Bekijk Angelique’s website hier.

 

Psst… Wil jij ook aan de slag als web assistant? De opleiding volg je al vanaf €995. De opleiding stroomt snel vol, wacht dus niet te lang met inschrijven. Meer weten of direct inschrijven: www.webassistant.nl

Tags:

Weblish.nl
Social Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 37 beoordelingen
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 37 beoordelingen

juli, 2020

10jul13:0016:00Beaver Builder Mastertraining (voor gevorderden)10, 24, 31 juli 2020 (13.00-16.00 uur)

14jul09:3012:00Web&Coffee: werken aan je WordPress website of SEO14 juli 2020 (9.30-12.00 uur)

21jul09:3012:00Schrijven voor internet (Blogs en SEO teksten)21 juli 2020 (9.30 – 12.00)

22jul10:0016:00Cursus WordPress voor beginners22 juli 2020 (10.00-16.00 uur)

Download nu 35 snelle verbetertips voor je site....

Snel toe te passen tips om je site snel in de actiestand te krijgen. Daarnaast krijg je als bonus de Weblish e-zine met mijn favoriete WordPress en online marketing tips! Je ontvangt een e-mail om je aanmelding voor de e-zine te bevestigen.

Weblish verpleegster

Laat een reactie achter