Home » Nieuws » Tools die het samenwerken makkelijker maken
meiden

Als VA werk ik samen met verschillende opdrachtgevers. Dit maakt dat ik veel moet managen en dat daar vaak deadlines aan hangen. Mensen vragen mij wel eens: ‘Hoe doe je dat allemaal voor je verschillende opdrachtgevers?’. Nou ben ik iemand van de lijstjes maar dat gaat niet meer werken op een kladblokje. Dan raak je toch net dat ene blaadje kwijt of je vergeet het mee te nemen. Dat kunnen we niet hebben!

Voor het managen van al die zaken die op bepaalde momenten moeten gebeuren, maak ik gebruik van een aantal (gratis) online tools.

Wunderlist
Deze tool werkt heel fijn als takenlijst. Je zet heel eenvoudig je taak erin met een deadline en kunt er aanvullende aantekeningen in kwijt als dat nodig is. Met deze tool kun je ook samenwerken met anderen. Je kunt heel simpel een taak aan iemand toewijzen en zo heen en weer schakelen tot de taak afgehandeld is. Als de taak afgehandeld is, kun je deze heel eenvoudig op voltooid zetten en de taak is weg uit je lijst.

Trello
Ook in Trello kun je takenlijstjes maken en dit opdelen in ‘boards’ (bijvoorbeeld verschillende opdrachtgevers). Binnen het ‘board’ maak je een ‘list’; bijvoorbeeld ‘te doen’, ‘mee bezig’, ‘gedaan’. En binnen die ‘list’ maak je een ‘card’ met de af te handelen taak.

Ik maak vooral gebruik van Trello voor samenwerking in teams of voor kleinschalige projecten. De ‘lists’ vertegenwoordigen in mijn geval eigenlijk een soort processen waarbinnen mensen een bepaalde taak hebben. Is de taak (card) afgehandeld dan sleep je heel eenvoudig de ‘card’ naar de volgende ‘list’ en gaat een ander teamlid aan de slag. Overzichtelijk en duidelijk. Ideaal!

Last Pass
Een tool die eigenlijk ook over ‘lijstjes’ gaat is Last Pass. Dit is een tool om je inloggegevens op te slaan. Ik werk met veel opdrachtgevers en omdat ik niet overal hetzelfde wachtwoord voor wil gebruiken, gebruik ik deze tool om inloggegevens op te slaan. Ideaal! Als je gebruik maakt van Last Pass kun je gewoon in je browser aangeven dat je er gebruik van wilt maken. Dan hoef je alleen nog maar je hoofdwachtwoord in te vullen en daarna te kiezen waar je gebruik van wilt maken.

En van al deze tools zijn natuurlijk ook apps voor op je telefoon. Zo kan ik altijd zien wat er gebeurt.

Als VA en PA ben ik er heel blij mee, het maakt mijn werk een stuk overzichtelijker en beter behapbaar. Ik raad je zeker aan gebruik te maken van deze tools.

Lieve groet,
Mirelle

mirelle

Deze gastblog is geschreven door Mirelle Petit, eigenaar van www.elleofficesupport.nl