Home » Nieuws » Slik door die smerige kikker: kom in de actiestand!
Slik door die smerige kikker

Steve Jobs stelde ooit dat het kerkhof “de rijkste plek op aarde” is. Wat hij daarmee bedoelde was dat heel veel mensen hun plannen en dromen niet realiseren en meenemen in hun graf.

Je kent ze namelijk vast wel, die mensen die altijd bruisen van de wildste plannen en die vervolgens niets van die plannen uitvoeren. Plannen die stuk voor stuk op “Nog te doen” lijstjes belanden en uiteindelijk niets meer blijken te zijn dan luchtkastelen.

We krijgen er met zijn allen geen genoeg van. We bedenken stapels hoopgevende plannen, plannen met een rookgordijn, stiekeme plannen, vooraf-kansrijk-maar-achteraf-bagger-plannen….  Geen avond in de kroeg eindigt zonder een samenzweerderig plan…..Geloof me: met alleen plannen maken red je het niet als ondernemer.

……De enige weg naar succes is de weg van ACTIE!

Niks nieuws in deze blog…

Ouwe koek. Je goeroe heeft het vast al honderdduizend keer verteld. De hamvraag is dan ook: “Ben jij dit jaar al flink in de actiestand geschoten?” Waarschijnlijk niet, anders heb je wel wat beters te doen dan deze blog met die smerige titel te lezen 😉

Wees actief

Napoleon Hill zei ooit : “Een doel is een droom met een deadline”. Wat als dat nou waar zou zijn? Lekker overal deadlines aan hangen en katsjing: instant succes. Reality check: het is niet zo simpel als het lijkt.

Ik zie je al geïrriteerd kijken en ik heb je vast tegen het zere been getrapt. Het is namelijk veel makkelijker om GEEN actie te nemen en lekker door te gaan met het fantaseren op je plannen. Want zoals ik het vaak hoor: “dat bedenken van plannetjes, daar krijg ik een kick van, dat is nog het leukste van alles, als het eenmaal draait… tsja, dan ben ik weg….”. Geloof me, er is niks leuks aan als je je kind iedere dag aan moet kijken om hem te zeggen dat het weer Unox Noodle Soup wordt, omdat die plannen zich nog niet in puur goud hebben omgezet. Pannenzegels sparen bij de Albert Heijn geeft een hoger rendement.

Het belangrijkste wat wij als ondernemers moeten doen is onszelf kietelen en in de actiestand zetten. Niemand anders gaat het voor ons doen. …..tenzij je ze er fiks voor betaalt.

Ik heb een papiertje thuis op mijn koelkast waarop staat: zoek uit wat de prijs van succes is en wees bereid dat te betalen! De eerste stap is te doen wat daarvoor nodig is! Niet minder…

Begin met het einde voor ogen

Als je toch van plan bent een groot deel van je leven op te offeren aan je bedrijf, vraag jezelf dan ten minste af wat je eigenlijk wilt… Waar wil je zijn in 3, 5, 10 jaar tijd? Wil jij altijd het Sorbo-duizenddingen-doekje blijven met een chronisch gebrek aan tijd en geld? Of heb jij een stipje op de horizon waar je tevreden over durft te fantaseren en wat voelt als een soort “compleet zijn”?

Maak een plan hoe je dat stipje op de horizon gaat bereiken. Teken het, zing het, maak het levend voor je. Je voelt en beleeft de dingen van tevoren. Als je weet waar je heen gaat, begrijp je beter waar je nu bent en is het makkelijker om stappen te zetten in de juiste richting. Succes hebben in je bedrijf is volledig afhankelijk van de acties die je nú neemt.

Dat brengt me op de smaakmakende titel van deze blog.

“Slik door die smerige kikker!”

Wat zegt zelfhulpgoeroe Brian Tracy, wanneer je last hebt van taken waar je maar niet aan toekomt omdat je er maar tegenaan zit te hikken? “Slik eenmaal daags één grote kikker door. Het liefst in de ochtend, aan het begin van de werkdag.”. Hierbij liet Tracy zich inspireren door schrijver Mark Twain. Twain opperde: “Wanneer je ‘s ochtends als eerste een springlevende kikker eet, kun je de dag beginnen in de wetenschap dat dat waarschijnlijk het ergste is dat je die dag zal overkomen.” Beginnen met het ergste geeft je de kracht om dóór te gaan en alles daarna zal als een lekkernij smaken na die wratterige pussige kikker.

Hoe  kom je dus superproductief je dag door? Pik de lelijkste en vervelendste taak er als eerste uit en slik die grote griebus als eerste door.  Want, zoals het altijd bij het eten van kikkers opgaat: “Als je twee kikkers moet eten, eet dan eerst de allersmerigste en lelijkste op.”

Leestips voor wie zin in die kikker heeft:

[av_notification title=” color=’custom’ border=” custom_bg=’#33cc00′ custom_font=’#ffffff’ size=’normal’ icon_select=’yes’ icon=’ue81d’ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]
Adios amigos!….. ik ga lekker morgenochtend weer lekker een smerige kikker naar binnen werken! En, wat ga jij morgen als eerste verwerken?
[/av_notification]