Op 1 dag aan de slag met:

 • Het grondig aanpakken van je webteksten
 • De fijne kneepjes van het bloggen
 • Het schrijven van zoekmachinevriendelijke teksten
 • Strategie, tekst, creativiteit en de SEO plugin van Yoast

Workshop Bloggen

In één dag je je webteksten grondig aanpakken en leer zo  de fijne kneepjes van bloggen (ochtendprogramma) en het

schrijven van zoekmachinevriendelijke teksten (middagprogramma). Dat is wat we tijdens deze trainingsdag gaan doen!

Ochtendprogramma:
Pakkende blogteksten schrijven

Een blog schrijven is veel meer dan wat woorden op je toetsenbord wegtikken. Het gaat er om dat je vanuit je hart met je doelgroep communiceert! Bloggen vraagt om een strategie, creativiteit en een grote dosis doorzettingsvermogen. En daar gaan we je bij deze Blog workshop mee helpen!

Wat behandelen we deze ochtend

 • Hoe start je met bloggen (technische specificaties)
 • Op wie ga je je richten met je blog
 • Ontdek jouw blogstijl
 • Bepalen van blogonderwerpen
 • Het promoten van je je blog
 • De opbouw van een goede blog
 • Tips om je schrijfspieren te trainen
 • Omgaan met weerstanden of geen zin

SEO WorkshopMiddagprogramma:
SEO teksten schrijven

Kunnen schrijven is 1 ding. SEO-teksten (oftewel zoekmachinevriendelijk) kunnen schrijven is weer iets heel anders. Wanneer je de teksten op jouw website SEO-proof schrijft, word je beter gevonden in zoekmachines zoals Google.

Geen getruc!

Bij Weblish doen wij onze SEO volgens een holistisch principe, géén trucjes dus!  En wat die holistisch aanpak van ons inhoudt en hoe we dit in de praktijk uitvoeren, dat gaan we je uiteraard uitleggen tijdens deze workshop! Geen vage theorieën of rookgordijnen! Dit is dus géén training waarbij we alleen maar leren hoe je zo snel mogelijk ”groene bollen” in de Yoast plugin kunt krijgen. Die plugin behandelen we overigens wel, maar is niet leidend in onze training.

Gratis publiciteit. Niet verkeerd, toch?

Je verwerkt bepaalde zoekwoorden strategisch in jouw teksten, zodat de zoekmachines weten dat jouw website super relevant is voor de zoekopdracht. Hier zijn allerlei manieren voor, die ik graag met je deel. Zo weet je zeker dat je niet wordt ondergesneeuwd door concullega’s in hetzelfde vakgebied én kom je helemaal gratis en voor nop hoger in Google!

FAQ

Wat behandelen we deze middag?

 • Wat betekent SEO?
 • Waarom zouden al jouw online teksten SEO-vriendelijk moeten zijn?
 • Welke zoekwoorden gebruiken mensen wanneer ze zoeken naar de producten of diensten die jij levert?
 • Hoe schrijf je nou echt een goede SEO-tekst?
 • Welke andere dingen zijn van invloed op jouw online vindbaarheid?
 • Wat houdt holistische SEO in?

Is één dag niet te kort?

Het is niet de bedoeling dat deze workshop je opleidt tot volleerd blog- of SEO-professional. Net als met alle andere online skills is het ook hier zaak om er gelijk mee aan de slag te gaan. Deze trainingsdag is hopelijk de aanzet tot heel veel acties op schrijfgebied.

Kan ik dit ook 1-op-1 volgen, dus niet in een groep?

Jazeker, we bieden deze training ook als een individuele training aan. Het kan namelijk zijn dat je met bepaalde software moet werken waar wij in de groep niet mee werken en toch de fijne kneepjes wilt leren. Dan is een 1-op-1 sessie een goede oplossing. De prijs is dan € 500 voor een training van 5 uur. Mail ons via info@weblish.nl als je daar interesse in hebt, dan plannen we een afspraak in.

Waarom wordt deze training niet online aangeboden?

Deze workshop wordt juist niet online aangeboden omdat het onze ervaring is dat het heel fijn is als er iemand rondloopt die direct met je meekijkt of bijvoorbeeld je instellingen goed zijn. Ook wordt de dynamiek van het werken in een groep als een groot voordeel genoemd. Je leert van elkaars ervaringen en raakt daardoor ook geïnspireerd.

Bevestiging deelname

Plaatsing voor de cursus gaat in volgorde van aanmelding tot het maximum aantal cursisten bereikt is. De cursus gaat door bij tenminste 3 deelnemers.

Kan ik vrijstellingen krijgen?

Omdat Weblish de mogelijkheid biedt om alle aangeboden trainingen ook “op maat” te volgen binnen een individueel traject, werkt Weblish niet met vrijstellingen. Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact met ons op via info@weblish.nl of Manuela van Prooijen op 030 – 227 0595.

Locatie: waar is de workshop?

Smart Business Park
Kanaalweg 18 (gebouw C1)
3526 KL Utrecht
Tel: 030 – 227 0595

Er is gratis parkeren. Meld je via de intercom bij de ingang.

Wat kost het?

 • Groepstraining van 6 uur: €195 excl. btw

Trainer Manuela van Prooijen

Manuela van ProoijenDeze training wordt gegeven door Manuela van Prooijen, oprichter en eigenaar van Weblish. Sinds 1996 webbouwer en vanaf 2000 bezig met online marketing en zoekmachineoptimalisatie. Manuela geeft onder meer trainingen: Start je WordPress Webbouwbedrijf in 10 weken, WebAssistant, Online Leeromgeving Maken, MailChimp Nieuwsbrief maken, Sales funnel en weggever, Marketing Automation met MailChimp, Conversieoptimalisatie, Business Ninja, Schrijven voor internet (SEO teksten en bloggen).

Vragen?

Voor vragen over deze workshop kun je contact opnemen met Manuela van Prooijen via info@weblish.nl of bellen naar 030 – 2270595.

Klaar ervoor? Schrijf je dan direct in

Je kunt via iDEAL, PayPal en creditcard betalen.

195,00 excl. btw

Wissen

195,00 excl. btw

Wissen
Weblish.nl
Social Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 36 beoordelingen
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 36 beoordelingen