Home » Nieuws » Ready for some ACTION? De kracht van knoppen!
hitme

Een website bouwen is één ding….zorgen dat je website doet wat ie moet doen, zoals bezoekers tevreden stellen en meer verkopen genereren, is een ander verhaal. Jawel, we hebben het hier over C-R-O.

Wat is CRO?

CRO staat voor Conversion Rate Optimization. Het is een cruciaal onderdeel binnen digitale marketing. De betekenis is eigenlijk het verbeteren van het conversiepercentage van een website, met als doel om van bezoekers betalende én tevreden klanten te maken.

De beste actieknoppen

Karl Gilis, 3de meest invloedrijke CRO-expert ter wereld en de G van AGconsult, leert je op een leuke manier de do’s en don’ts van conversieoptimalisatie. Hij is recht voor z’n raap en geeft goudeerlijke praktische tips in onderhoudende video’s. Een voorbeeld hiervan is het design en gebruik van actieknoppen

Klantenmachine via knoppen?

Zoals je in de video van Karl Gilis al kunt zien zijn onweerstaanbare actieknoppen een ware noodzaak. Het bedrijf Loyals heeft er deze week een overzichtelijke blog aan gewijd, waar alle aspecten van een onweerstaanbare actieknop aan moet voldoen. Hierbij gaan ze in op het gebruik van de juiste – actieve – tekst op de knop. Een aanrader is, volgens Jochem van Loyals, gebruik van zinnen als Bespaar op jouw aankoop”, “Leer beleggen” of “Start met afvallen’  en dus niet ‘Lees verder’ of ‘Aanmelden’.

Ook het gebruik van complementaire knopkleuren zetten de bezoeker eerder aan om op te klikken.

Lees het volledige blogartikel van Jochem via: https://loyals.com/nl/blog/maak-je-call-to-actions-een-ware-conversiemachine.

Praktisch aan de slag?

Ook bij Weblish kun je met dit onderwerp aan de slag. In de cursus Conversieoptimalisatie ontdek je welke knelpunten er op je website zijn die een bezoeker mogelijk weerhoudt om actie te ondernemen. Vervolgens krijg je een aantal oplossingen aangereikt en manieren om te testen of deze oplossingen ook echt werken. Juist voor website-eigenaren is deze cursus nuttig, omdat je direct met een andere blik naar je website gaat kijken. Niet meer kijken of hij ‘oogverblindend mooi’ is, maar of hij ook ‘iets voor je gaat doen’. Je gaat je website dus aan het werk zetten…..

Weten of deze cursus iets voor jou is? Op deze link vind je alle info: https://weblish.nl/conversieoptimalisatie. De volgende cursus is op woensdagmiddag 6 en 20 maart 2019 (13.30-16.00 uur).