Home » Social media » Professioneel Facebook-stalken voor beginners met StalkScan.com
StalkScan.com

Oké, deze tool is best wel creepy. Wat doet het? Je kan, door een Facebook profiel-URL in te voeren, zo goed als alles zien van iemand. Stalkscan is een tool die alle openbare profiel-informatie kan vinden en uitlichten, met een paar simpele klikken. En die informatie is uitgebreider dan je denkt…

Je ziet bijvoorbeeld welke evenementen ze hebben gepland in de toekomst, in welke berichten ze zijn getagd – dus niet langer alleen foto’s! -, je ziet wie er bij diegene in de buurt woont (ja, serieus!), wie zijn/haar collega’s zijn, een keurig overzicht van welke foto’s/video’s/posts diegene heeft geliked of op heeft gereageerd, welke restaurants er zijn bezocht… Alleen het tijdstip waarop de ochtendplas wordt gedaan ontbreekt nog. 😉 Je kunt zelfs segmenteren: je kan bijvoorbeeld onder het kopje “Available options” kiezen uit welk jaar je info te zien krijgt, of je info wilt zien over familie, vrienden of collega’s van deze persoon (of allemaal), man of vrouw, de leeftijd en ga zo maar door. En ook erg handig in sommige gevallen: wat ze uitspoken met bepaalde mensen met een specifieke relatiestatus: getrouwd, verloofd of vrijgezel.

Een paar screenshots van deze tool:

Stalkscan

Het balanceert een beetje op het randje van privacy-schending, hoewel de makers er het volgende over zeggen: “Attention: this tool does not violate Facebook’s privacy settings. ‘Only me’ stays ‘only me’. It only shows hidden content you have access to.” Nou, vooruit! Dan gaan we maar eens aan de slag. Hoe begin je?

  1. Ga naar StalkScan.com
  2. Ga naar het Facebook-profiel van jouw slachtoffer naar keuze en kopieer de profiel-URL bovenin de browser
  3. Plak de complete profiel-URL van jouw stalk-slachtoffer in het lege vakje op StalkScan.com en klik op het vergrootglas ernaast
  4. De keuze is reuze, happy stalking! 😉

En, ga jij het gebruiken of vind jij dat deze tool onder privacy-schending valt?

PS Klooi jij maar wat aan met Facebook binnen je bedrijf? Tijd om serieus te worden… Volg een eendaagse cursus Facebook marketing voor ZZP’ers. Bekijk de training hier.

 

Tags:

Weblish.nl
Social Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 34 beoordelingen
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 34 beoordelingen

februari, 2020

21feb13:3016:00WordPress Troubleshooting Bootcamp (3 sessies)21 feb., 6 & 20 maart 2020 (13.30 - 16.00 uur)

25feb09:3012:00Web&Coffee: werken aan je WordPress website of SEO25 februari 2020 (9.30-12.00 uur)

26feb10:0016:00Cursus WordPress voor beginners26 februari 2020 (10.00-16.00 uur)

Download nu 35 snelle verbetertips voor je site....

Snel toe te passen tips om je site snel in de actiestand te krijgen. Daarnaast krijg je als bonus de Weblish e-zine met mijn favoriete WordPress en online marketing tips! Je ontvangt een e-mail om je aanmelding voor de e-zine te bevestigen.

Weblish verpleegster

Laat een reactie achter