Home » WebAssistant » Pixlr, het gratis online fotobewerkingsprogramma (dat lijkt op....)
Pixlr fotobewerkingsprogramma

Bij Weblish zijn we behoorlijk onder de indruk van Pixlr, een eenvoudiger én gratis online variant op Photoshop. Op dit moment is Pixlr (van producent Autodesk) het meest populaire online fotobewerkingsprogramma en niet voor niets.  Het is een echte aanrader voor wie foto’s wil bewerken voor zijn website, en niet in de buidel wil tasten. Ik ben een doorgewinterde Photoshopfan, dus in eerste instantie was ik niet zo enthousiast. Maar na een uurtje ermee prutsen en uitproberen was ik om: voor mij is dit een perfect alternatief voor Photoshop!

Verschillende varianten

 • Pixlr Editor (onderdeel van Web Apps): deze variant lijkt nog het meeste op Photoshop. Voordeel is dat je de taal ook naar Nederlands kunt omzetten. Meer info: https://pixlr.com/editor/
 • Pixlr Express (onderdeel van Web Apps): dit is de wat eenvoudiger variant. Met name handig voor mensen die overdonderd worden door de mogelijkheden die Pixlr Editor biedt. Ik raad het mensen aan die snel een plaatje kleiner moeten maken en op maat snijden. Hier is geen Nederlandse taaloptie mogelijk. Meer info: https://pixlr.com/express/
 • Pixlr Express mobile: Via de PlayStore of AppStore te downloaden voor gebruik op mobiel of tablet. Meer info: https://pixlr.com/mobile
 • Helaas: de Pixlr desktop is niet meer: Superjammer, maar sinds februari 2017 is de desktopversie van Pixlr niet meer beschikbaar….

Gecombineerde Canva en Pixlr training

We geven bij Weblish sinds kort een training waar je in 2,5 leert werken met zowel Pixlr als Canva, zodat je voor 59 euro beide (gratis) fotobewerkingsprogramma’s leert kennen. Kijk maar eens op de trainingspagina.

Vergelijkbaar met Photoshop

Als je bekend bent met Photoshop komt het werkblad waarschijnlijk bekend voor: het heeft een groot deel van Photoshops gereedschapskist en je kunt ook nog eens op je mobiel foto’s bewerken met Pixlr. Net als met Photoshop kun je in Pixlr met lagen werken, iets wat niet bij heel veel andere gratis fotobewerkingsprogramma’s kan.

Pixlr werkblad

Nadelen van Pixlr

Je kunt niet een reeks foto’s tegelijk bewerken (Automatisch > Batch in Photoshop).  Ook mogen foto’s niet breder zijn dan 4000 pixels. Verder heb je voor de online versie dus altijd internet nodig.

Toepassingen voor Pixlr

 • belichting aanpassen
 • rode ogen corrigeren
 • makkelijk uitsnijden
 • maak een collage
 • zet teksten op je foto’s
 • vlekken of oneffenheden verwijderen
 • foto’s kleiner maken voor gebruik op je website
 • verwerk allerlei effecten in je foto’s
 • foto’s samenvoegen

Pixlr workshop voor € 79

Wil jij liever van een ervaren trainer leren hoe je Pixlr gebruikt? Mooi, want daar helpen we je graag bij! Je leert Pixlr (én Canva, een ander super handig fotobewerkingsprogramma) gebruiken in 2,5 uur, voor maar €79. Bekijk de Pixlr-training hier.

Tags:

Weblish.nl
Social Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 38 beoordelingen
Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 38 beoordelingen

augustus, 2020

12aug10:0016:00Cursus WordPress voor beginners12 augustus 2020 (10.00-16.00 uur)

14aug13:3016:00Beaver Builder Bootcamp14 augustus en 28 augustus 2020 (13.30-16.00 uur) + vrijdagmiddagborrel !

25aug09:3012:00Web&Coffee: werken aan je WordPress website of SEO25 augustus 2020 (9.30-12.00 uur)

Download nu 35 snelle verbetertips voor je site....

Snel toe te passen tips om je site snel in de actiestand te krijgen. Daarnaast krijg je als bonus de Weblish e-zine met mijn favoriete WordPress en online marketing tips! Je ontvangt een e-mail om je aanmelding voor de e-zine te bevestigen.

Weblish verpleegster

3 reacties

 1. […] Blog: Pixlr: het gratis fotobewerkingsprogramma […]

 2. Frans Roefs op 26 augustus 2018 om 09:44

  Kan al heel veel met Pixlr en heb nu een probleem met het toevoegen van teksten aan een foto. Ik gebruik de tool A,, vul een woord in, maar nu komt mijn vraag: Hoe kan ik de letters vergroten en zwar/wit/grijs of i.d. maken?

  • Debby op 26 augustus 2018 om 10:02

   Als je weer actief in de tekst gaat staan. Zou je een popup venster moeten krijgen.
   Waar je het lettertype, de grote, kleur enz kan aanpassen.

   Ga je een nieuwe tekst toevoegen dan krijg je dat venster direct want daarin type je je teksten en daar zie je ook alle mogelijkheden om de tekst naar wens in te stellen.

   Succes!

Laat een reactie achter