Home » Nieuws » “Op donderdag ga ik naar m’n dames”
20180430120403_IMG_3783

Rutger Kleinmann was onze eerste mannelijke Webassistant en hij gaat binnenkort met zijn gezin emigreren naar het buitenland. Daar gaat hij zijn droom met zijn gezin verwezenlijken: Een kleine camping in het buitenland starten met genoeg tijd voor elkaar.

 

Waarom ben je de WebAssistant cursus gaan volgen vlak voordat je weggaat?
“Als we de camping uiteindelijk hebben gevonden is een goede website natuurlijk een must. Ik was altijd al een beetje bezig met een websites bouwen. Maar als je dan aan het rond prutsen bent kom je er toch achter dat het dan net niet lukt, dus ging ik opzoek naar een goeie cursus. Zo kwam ik bij Manuela terecht.

Wat vind je van al die vrouwen om je heen?
Ik had niet meteen verwacht dat ik tot nu toe de enige man zou zijn die deze cursus volgt. Aan de ene kant begrijp ik het, de mensen om mij heen in hetzelfde circuit, waren voornamelijk vrouwen. Aan de andere kant leek het me een moderne cursus waar ook mannen baat bij hebben. Het maakt niet uit dat ik de enige ben, de eerste dag werd ik ontvangen in een warm bad. Tegen mijn vrienden zeg ik: ‘op donderdag ga ik naar mijn dames’”

 Mannen hebben er vast wel baat bij, maar zoals Rutger zei: “Mannen hebben vaak het idee dat ze het zelf wel kunnen.” Ze komen er vanzelf wel achter als ze het nodig hebben ;-). Gelukkig durfde Rutger het aan en heeft hij het ook nog naar z’n zin gehad.  

“Het is hartstikke fijn bij Weblish, in het begin was het natuurlijk wel even wennen met al die vrouwen, maar het is gewoon leuk. Het gaat er natuurlijk om dat ik leer waar ik voor kwam. En dat gebeurt zeker! Het belangrijkste wat ik leer is dat er zo veel tips and tricks zijn die eigenlijk vrij simpel zijn, maar als ik deze cursus niet had gehad, nooit achter was gekomen. Dat de cursus zo persoonlijk is, is erg fijn. Manuela en Debby zijn open en ze delen alles, niet (alleen) over hun privéleven natuurlijk, maar gewoon veel bruikbare informatie!”

“Behalve dat ik een website wilde bouwen voor onze toekomstige camping, dacht ik bij mezelf, hoe handig kan het zijn als ik gewoon vanuit elke plek op de wereld kan werken. Ik neem m’n laptop mee en kan vanaf nu overal werken: Perfect.”

Waar komt deze droom eigenlijk vandaan?
Mijn vrouw en ik hadden deze droom al lang en we wilden niet nog 40 jaar hetzelfde werk doen en hier blijven wonen. Op dit moment zijn wij en onze kinderen nog jong en durven we dit avontuur aan te gaan, dus we dachten pluk de dag, we gaan ervoor!

Het is natuurlijk wel spannend om met een gezin met (jonge) kinderen te gaan reizen en emigreren. Het leek ons leuk om over ons avontuur te vertellen, maar omdat meedoen aan ‘ik vertrek’ ons net wat te ver ging, leek bloggen ons een goede oplossing om toch aan de buitenwereld te laten zien wat we doen. De WebAssistant cursus wordt dus optimaal gebruikt!”