Home » Nieuws » Komkommertijd? Pak je kansen in de zomer!
komkommertijd

We weten het, in de periode van de zomervakantie is het meestal redelijk rustig met het werk. Maar niet iedere vakantieganger verdwijnt – zoals ik – zomaar 10 weken van de radar, maar gaat gemiddeld een week of drie weg. Dus hoewel de vakantieperiode rustiger zal zijn voor je bedrijf betekent het niet dat je 8 weken lang met je armen over elkaar moet gaan zitten wachten tot de zomer voorbij is. Het is een perfecte tijd om goed gebruik te maken van deze rustiger periode. En mijn advies is om te proberen eens buiten de gebaande paden te denken wat je marketing betreft.

Hier 6 marketing acties die je deze zomer eens zou kunnen uitproberen! 

1.    Omgekeerde graffiti!
Een leuk, schoon alternatief op de gebruikelijke graffiti. Bij deze techniek wordt de stoep niet beklad met graffiti, maar juist schoon gespoten met water. Door het sjabloon op de grond te leggen en er met een hogedrukspuit op te spuiten, ontstaat een boodschap op de vervuilde ondergrond. De boodschappen zijn, afhankelijk van de ondergrond, een aantal weken tot jaren zichtbaar en verdwijnen daarna vanzelf. Wat heb je nodig? Een sjabloon met je boodschap (kun je laten maken via CutCompany), water en een hogedrukspuit die ook op benzine werkt. Je hebt namelijk niet overal stroom tot je beschikking.

Reverse graffiti/omgekeerde graffiti

2.    Kickass themamaanden
Wat nou saai “komkommertijd”? Maak er in ieder geval echt wat leuks van. Maak van juli bijvoorbeeld de “anti-vervelingsmaand”. Of van augustus de “kerst in augustus maand”. Stel al je marketingacties in het teken van het maandthema. Ben je bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste, dan zou je in augustus een kortingsactie kunnen houden waarbij iedere klant die met een wintersjaal of handschoenen je praktijk bezoekt 20% korting krijgt. Je decoreert je praktijk met kerstmannen die op een badhanddoek liggen. Hoe dan ook: je trekt de aandacht en je bent weer on top of mind bij je klanten.

Summer-Santa

3.    Zomerse weggevers
Maak gebruik van het feit dat al je collega’s met vakantie zijn en lanceer een opvallend gratis weggevertje in zomerse stijl. Iets wat mensen totaal niet van je zouden verwachten. Denk aan hoedjes in de vorm van een ijshoorntje of gigantische zonnebrillen, opblaaskrokodillen, autostickers, tshirts, reismokken, teenslippers….. Je kunt artikelen bestellen bij gespecialiseerde bedrijven die alles keurig van logo voorzien, maar daar gaat vaak wel een aantal weken overheen voordat de bestelling klaar is. Je kunt ook last-minute wat gadgets bij de Action of BigBazar kopen en die van een logosticker voorzien.

custom-outdoor-giveaways

4.    Verwen je vaste klanten!
Je zou je trouwste klanten kunnen uitnodigen voor een middagje boerengolf, high tea of wijnproeven. Niet iedereen gaat immers op hetzelfde moment op vakantie en deze periode is juist perfect voor dit soort ontspannende acties. En wat is er nou leuker dan je topklanten af en toe in het zonnetje te zetten?

boerengolf1

5.    Temperatuurkortingen
Lanceer een campagne waarbij geldt: hoe hoger de temperatuur, hoe hoger de korting op een product of dienst.

Corendon

6.    Hup: naar buiten!
Warm weer betekent: veel ruimte en tijd voor buitenactiviteiten. Bedenk dat je waanzinnig veel promotiemogelijkheden voor het oprapen hebt: een gadget met logo van jouw bedrijf invriezen tot een grote klont ijs en deze op strategische plekken in de stad neerzetten. Je kunt met mensen met een waaier verkoeling aanbieden terwijl ze op de  bus staan te wachten in de kokende hitte. En ze die waaier (met jouw logo erop!) vervolgens aanbieden.

Reverse graffiti

En tenslotte: geniet vooral ook lekker van de periode die iets meer ademruimte geeft. Enne: heb jij zomerse marketingacties die je met mij wilt delen?