Home » WordPress » Kinderen en WordPress, een gouden combinatie!
WordPress Kinderen

Deze keer een gastblog van Guiselaine Capella van Databeet. Als ondernemer maakt zij WordPress sites die gebruikers zelf kunnen onderhouden en geeft zij WordPress workshops aan starters en kinderen.

Vijf paar piepjonge ogen staren me aan vanachter de laptops aan de keukentafel vol verwachting en een tikkeltje zenuwachtig aan. De een meer zenuwachtig dan de ander. Welkom bij de Workshop WordPress voor kinderen. Waar ben ik aan begonnen!

Mindmap

Gelukkig is Jojanneke van Gelukkige kinderen er ook bij. Zij begint met de intro, de weinige regeltjes die we hebben en wat mag. Dan is het echt aan mij. We beginnen met een rondje om te kijken wat het onderwerp is dat eenieder zijn website over wil maken. Oeps, vergeten dat iedereen natuurlijk andere interesse heeft. Daar komt de eerste improvisatie van de dag en meer zullen er volgen J. Van tevoren hadden we bedacht dat iedere groep gezamenlijk ging werken aan één website over één onderwerp. Nou ja dan krijgt deze keer iedereen een pagina voor zijn/ haar onderwerp. We kunnen beginnen met de mindmap:

  • Hoe ga je het onderwerp aanpakken?
  • Wat wil je vertellen?
  • Waarom is het belangrijk?

Wow, wat een groep de kinderen gaan meteen mee aan de slag en er ontstaan hele mooie mindmaps. Sommige hebben thuis al werk op zitten map vol met foto’s. Wilde dat volwassen zich ook zo zouden voorbereiden op een workshop J. Dit is waarschijnlijk leren als iets echt interessant is voor jou!

WordPress Kinderen

WordPress

Met de mindmaps als leidraad kruipen we achter de laptops. Effe uitleggen hoe je pagina’s maakt en het verschil met blogs. En iedereen gaat aan de slag zonder angst en probeert van alles. Je kunt een speld horen vallen.

Tijd voor de volgende stap! Plugin en thema’s uitleggen en laten zien. Wow, wat pakken ze dat goed op. Zo goed zelfs dat ze gaan experimenteren en even later ben ik aan het mailen met mijn hostingpartij of ze please mijn website weer online willen zetten!! Ja de website is gecrashed! Maar gelukkig is dat snel opgelost en de kinderen schrikken daar niet van zoals volwassenen en gaan zonder schroom weer verder met plugins en thema’s installeren. Moet wel effe melden om een bepaalde thema niet meer te gebruiken anders crasht het weer. Phew net op tijd, want ze waren alweer aan de slag!

WordPress Kinderen

Resultaat

De tijd vliegt! Hele blije ogen kijken hun ouders aan en laten zien wat ze hebben gemaakt! En vragen of ze niet thuis ermee door kunnen gaan! Zo dat hadden we niet verwacht volgende keer ieder zijn eigen website, zodat ze inderdaad thuis verder kunnen!

Vervolg!

Na 2 try-outs op een dag kijken Jojanneke en ik elkaar aan moe maar voldaan aan! Het is gelukt en wat is dit leuk! Leuker dan ik vooraf had gedacht! We gaan meteen aan de slag om nieuwe data te plannen en met de feedback van de kinderen een eigen website om thuis verder aan te kunnen werken.

Dus bieden Jojanneke en ik vanaf nu kinderworkshops WordPress aan de keukentafel van Jojanneke in Kamerink aan of op aan vraag bij je thuis. Ieder kind een eigen website, naslag boekje en een leuke 2,5 uur waarin ze de beginselen leren! Je kind opgeven of meer informatie lezen, kan op mijn website Databeet.

WordPress Kinderen

Tags:

Weblish.nl
Social Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 35 beoordelingen
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 35 beoordelingen

februari, 2020

No Events

Download nu 35 snelle verbetertips voor je site....

Snel toe te passen tips om je site snel in de actiestand te krijgen. Daarnaast krijg je als bonus de Weblish e-zine met mijn favoriete WordPress en online marketing tips! Je ontvangt een e-mail om je aanmelding voor de e-zine te bevestigen.

Weblish verpleegster

1 reactie

  1. Guiselaine op 21 december 2016 om 17:05

    De links van Databeet zijn veranderd in http://www.sites.google.com/site/guiselainecapella. De workshops worden niet meer gegeven, maar zijn een mooie herrinering geworden!

Laat een reactie achter