Home » Nieuws » Hopla! Een paar marketing tips over de schutting!
WordPress tips

Websites bouwen in WordPress doen we allemaal met veel plezier! Want wat een zalig programma is dat toch: thema’s in overvloed, lekker makkelijk “WYSIWYG” en voor extra functionaliteiten zijn er legio Plugins beschikbaar, varierend van shopfunctionaliteit tot overlays voor aanbiedingen…

Tja, gemak dient de mens: ook de online ondernemer! Om op de hoogte te blijven zijn hier die tips die je helpen bij het design of re-design van jouw website of die van je opdrachtgever! En omdat we graag breder denken, zitten er ook tips tussen die je helpen bij het maken van keuzes voor bijvoorbeeld huisstijl en optimalisatie. Zo blijf je op de hoogte!

1
Tip 1: Thema&Plugins check

Leuke website gezien? Helemaal jouw stijl met de “look” of functionaliteiten die je voor jouw website ook voor ogen hebt? Check dan even welk WordPress thema en welke plugins gebruikt zijn via de online tool www.wpthemedetector.com. Je vult het webadres in en ziet gelijk welk thema en welke plugins zijn gebruikt!

2
Tip 2: Themakeuze

Hoe kies je nou een thema? Waarop baseer je je keuze? Looks, functionaliteit en budget zijn vaak bepalend, maar wat nog meer? Actualiteit en mate van ondersteuning! Check voor aankoop dus vooral de recensies en hoe vaak het thema reeds verkocht is (aantal gebruikers) want dat zal bepalend zijn voor toekomstige ontwikkeling en ondersteuning van het thema. Check ook wanneer de laatste update is geweest (< 3 weken). Een actueel thema zal regelmatig vernieuwen. Succes met je keuze! Voor gratis thema’s kijk je bij WordPress.org. Voor betaalde thema’s kun je eens kijken bij Themeforest.net.

3
Tip 3: Chatfunctie plugin

Soms kan de mogelijkheid om live te chatten via de website toegevoegde waarde hebben voor de verkoop van je producten en diensten. Een potentiële klant verder helpen via live online contact, kan net dat beetje extra bieden om van een bezoeker, klant te maken. Een chatfunctie functie voeg je eenvoudig toe met de plugin Zopim (waarvan de LITE-versie gratis is!). Tip: als je chat offline is kun je deze plugin als een contactformulier inzetten. Ga naar www.zopim.com en download deze handige chatfunctie plugin!

4
Tip 4: Jouw site op mobiel?

Wil je checken hoe jouw WordPress website eruit ziet op verschillende apparaten (mobiel/tablet)? Ga dan naar de gratis online tool www.cybercrab.com/screencheck voor een responsiveness check. Vul je webadres in en klik op de verschillende beeldschermformaten in de linkerbovenhoek. Je ziet direct hoe jouw website wordt weergegeven per apparaat of formaat!

5
Tip 5: Color picker

Kleur is heel bepalend binnen het design. Soms kom je ergens online precies de juiste kleur tegen, maar hoe kom je erachter wat de kleurcode van die spetterende kleur is zodat je er ook gebruik van kunt maken? Surf naar www.colorzilla.com en kies voor Colorzilla for Chrome en Firefox. Installeer Colorzilla via de aangeboden button en Colorzilla zal een Eyedropper toevoegen rechtsboven in je browser. Happy color picking!