Home » Nieuws » Hoe schakel je de WordPress onderhoudsmodus uit?
maintenance mode

Je WordPress plugins update is meestal “appeltje-eitje”. Je klikt om WordPress makes upgrading very easy . Je klikt op Plugin Bijwerken, wacht een paar minuten en je WordPress installatie is weer up-to-date. Een vaak gehoorde klacht is dat gebruikers in de Onderhoudsmodus vast komen te zitten.  Je krijgt dan deze melding: “Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute.” of de nederlandse variant “Tijdelijk niet beschikbaar vanwege gepland onderhoud. Probeer het over enkele minuten nog een keer.”

.maintenance bestand verwijderen

Dit bericht kan handig zijn om bezoekers te laten weten dat er onderhoud aan de site gepleegd wordt. Maar het is vervelend als je door door dit probleem niets meer kunt doen. Wanneer je begint met een update schrijft WordPress een bestand weg in de root van je installatie. Dat bestand heet .maintenance. Soms gaat er bij het updaten iets verkeerd waardoor je dus vast komt te zitten en wordt dit bestand niet verwijderd.

Om dit bestandje .maintenance alsnog te verwijderen kunnen je via Bestandsbeheer (CPanel, DirectAdmin of Plesk) naar de root van je WordPressinstallatie gaan (die zit meestal in public_html of httpdocs) en daar alsnog het bestand verwijderen. Via FTP, bv Filezilla, kun je precies hetzelfde doen.

scheduled-maintenance-error-delete-file

Scheelt je veel ergernis als je het zelf kunt oplossen….