Home » Nieuws » Hoe responsive is jouw website eigenlijk?
browserstack

Wie websites bouwt weet dat het netjes tonen van een website in alle browsers en op alle mobiele apparaten een groot probleem kan zijn. Denk je dat je alles netjes hebt gemaakt, getest in Chrome, Firefox, Internet Explorer 8&9, dan blijkt opeens een klant te werken met Internet Explorer 6 (IE6) en daar wordt de sites getoond met alles schots en scheef door elkaar heen. De klant laten upgraden naar een nieuwe versie van Internet Explorer heeft uiteraard de voorkeur, maar vaak kunnen klanten van grote organisaties dit niet zelf aanpassen vanwege geldende systeembeperkingen. In principe verleen ik ondersteuning voor Internet Explorer 9 en hoger, maar soms kom je er gewoon niet onderuit door die site er netjes te laten uitzien in die hopeloos verouderde IE6.

Omdat ik zelf niet beschik over een pc of laptop waar Internet Explorer 6 of 7 op draait maak ik gebruik van BrowserStack, een online tool waarin je een website kunt testen op vertoning in verschillende soorten browsers/browserversies. Je kunt kosteloos tot 25 screenshots maken van hoe een website er in Chrome, Safari, Firefox en dus ook die troublemaker IE6 uitziet. Ook kun je testen  op CSS, Javascript, Flash, etc. Wat heel fijn is dat je ook allerlei merken mobieltjes aan kunt vinken, dan kun je zien hoe je site op mobiel oogt. Is hij echt responsive of laat het nog te wensen over?

Browserstack werkt eenvoudig: je voert de link in, geef aan welke browser(versies) je wilt zien, de grootte van je scherm. Een druk op de knop en er worden screenshots gegenereerd van hoe je website er in die browser/scherm uit ziet.

Vreselijk snel is het allemaal niet. Om 22 screenshots van een pagina te genereren was de applicatie toch gauw vijf minuten bezig. Ik zag voor mijn website weblish.nl dat nog wat schoonheidsfoutjes inzitten in diverse browsers: werk aan de winkel dus J

http://www.browserstack.com/screenshots