Google Tools (SEO, Adwords, Analytics)

Workshop Google toolsDe insteek van deze Google Tools workshop is om je meer inzicht te geven in welke Google Tools er zijn en hoe je deze als zzp-er het beste kunt inzetten. Je leert o.a. meer over:

 • Zoekmachineoptimalisatie (SEO)
 • Zoekmachine adverteren (SEA)
 • Google Mijn Bedrijf
 • Google Analytics
 • Google Search Console
 • Google Trends en zoekwoordenplanner

Gelijk de mouwen opstropen!

Zoals jullie bij Weblish gewend zijn, gaan we na een korte theoretische introductie gelijk aan de slag met het verkennen van de verschillende producten. Deze verkennende training is geen vervanging voor een intensieve Google producttraining. Het is puur om te verkennen welke Google mogelijkheden voor jou of je klanten wellicht interessant zijn om in te zetten.

Voorbereiding

Het is belangrijk dat je de volgende zaken van te voren geregeld hebt:

 • Je hebt basis computerkennis
 • Je hebt een laptop met wifi  (geen tablets!) en we gaan er vanuit dat je basishandelingen op je laptop kunt doen (knippen/plakken, bestandsbeheer)
 • Je hebt inloggegevens van je (WordPress) website bij je
 • Zorg dat je beheerdersrechten hebt over je website zodat je eventueel extra plugins kunt installeren
 • Je een Google account hebt aangemaakt
 • Heb je al een Google Analytics account? Neem de gegevens dan mee!
 • Installeer Google Chrome of Mozilla Firefox
 • Download en installeer een screencapture programma zoals Greenshot (windows) zodat je makkelijk schermafdrukken kunt maken om later in een handleiding te verwerken

Kan ik dit ook 1-op-1 volgen, dus niet in een groep?

Jazeker, we bieden deze workshop ook als een individuele training aan. Het kan namelijk zijn dat je met bepaalde software moet werken waar wij in de groep niet mee werken en toch de fijne kneepjes wilt leren. Dan is een 1-op-1 sessie een goede oplossing. De prijs is dan € 250 voor een workshop van 2,5 uur. Mail ons via info@weblish.nl als je daar interesse in hebt, dan plannen we een afspraak in.

Waarom wordt deze training niet online aangeboden?

Deze workshop wordt juist niet online aangeboden omdat het onze ervaring is dat het heel fijn is als er iemand rondloopt die direct met je meekijkt -of bijvoorbeeld je instellingen goed zijn- vanwege het licht technische karakter van de workshop. Ook wordt de dynamiek van het werken in een groep als een groot voordeel genoemd. Je leert van elkaars ervaringen en raakt daardoor ook geïnspireerd.

Na afloop kun je:

 • Beter beoordelen of jij je meer moet richten op zoekmachineoptimalisatie of Google Adwords
 • De weg vinden naar je webstatistieken
 • Zien met welke zoektermen mensen op Google zoeken en daar je teksten op afstemmen

En daarna?

Mocht je na deze sessie dieper willen duiken in de Google Producten, dan raden we een sessie aan met Berry van Es. Hij is binnen het Weblish Team de “Google Guy” en helpt al jaren bedrijven verder met het verbeteren van hun online vindbaarheid. Reken op €395 voor een dagdeel..

Vrijstellingen

Omdat Weblish de mogelijkheid biedt om alle aangeboden trainingen ook “op maat” te volgen binnen een individueel traject, werkt Weblish niet met vrijstellingen. Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact met ons op via info@weblish.nl of Manuela van Prooijen op 030 – 227 0595.

Bevestiging deelname

Plaatsing voor de workshop gaat in volgorde van aanmelding tot het maximum aantal deelnemers bereikt is. Bij minder dan 3 aanmeldingen kan Weblish besluiten om de workshop niet door te laten gaan.

Waar is de workshop?

Smart Business Park
Kanaalweg 18 (gebouw C1)
3526 KL Utrecht
Tel: 030 – 227 0595

Er is gratis parkeren. Meld je via de intercom bij de ingang.

Vragen?

Voor vragen over deze workshop kun je contact opnemen met Manuela van Prooijen via info@weblish.nl of bellen naar 030 – 2270595.

Zin om te beginnen?

Bestel hieronder dan direct je plek. Je kunt via iDEAL, PayPal en creditcard betalen.

Wellicht tot gauw!

59,0069,00 excl. btw

Wissen

59,0069,00 excl. btw

Wissen
     Ja, mail mij 35 tips om mijn site te verbeteren!
Website QuickScan

ONTVANG MIJN E-BOOK MET 35 TIPS OM SNEL JE WEBSITE TE VERBETEREN


Hiermee schrijf je je gelijk in voor de maandelijkse Weblish nieuwsbrief, met hierin mijn favoriete WordPress en online marketing tips!

×
X