Home » En dan denk je ik word Virtual Assistant! Maar hoe dan?
Marloes Meerman

Toen ik in een periode zat van wat wil ik nou zag ik op Facebook de term Virtual Assistant (VA) met daarbij de uitleg wat dit dan wel inhield. En ik werd enthousiast. Dit is wat ik wilde gaan doen. Maar ja om nou zomaar out-of-the-blue te beginnen zag ik niet zitten. Want ja wij vrouwen willen alles tot in de perfectie goed voor elkaar hebben. (niks mis mee natuurlijk, maar een beetje meer lef mag zeker!)

VA Academy van Danielle Leuvering

Vervolgens heb ik mij ingeschreven bij de VA Academy bij Danielle Leuvering. Met nog 7 andere dames waren wij de eerste groep die deze opleiding volgde. Waarom nou juist deze opleiding? Ik weet het niet, dit was de eerste die voorbij kwam en het voelde goed. Er zijn er natuurlijk nog meer maar daar heb ik geen ervaring mee.

Leer met wie jij graag wilt werken

Maar terug naar de opleiding, we begonnen met een management drives profiel. Wat fijn is om op papier te zien wie jij bent en waar jij blij van word. (dit weet je wel maar bevestiging is fijn) En met wie je dus graag samen wilt werken. Dit is heel belangrijk om dit duidelijk te krijgen. Want de foute klanten kunnen echt voor een energielekkage zorgen en dat wil je echt niet.

Ondernemersmindset kweken

De opleiding bevat 12 modules, om je bij de hand te pakken en mee te nemen in onderwerpen als; financiële ondernemersmindset, juridisch goed geregeld en ken je doelgroep. Sommige dingen waren al bekend maar heb ook zeker nieuwe dingen geleerd. Ook de contacten met je mede cursisten zijn erg waardevol. Bij deze opleiding kwam er naar voren dat ik de techniek wel erg leuk vond. Hier moest ik meer over weten en ging op zoek naar de juiste cursus om dit bij te schaven.

En toen was er WebAssistant

En zo kwam ik bij Weblish met de cursus Webassistant terecht. Voor mij was dit zeker op het technische vlak een waardevolle aanvulling op wat ik al geleerd had bij de VA Academy. Nu combineer ik alles wat ik bij beide heb geleerd en heb ik ook mijn netwerk uitgebreid. Zodat als je er zelf niet uitkomt altijd terug kunt vallen op je mede cursisten. Hier ontstaan soms ook hele mooie samenwerkingen. En sta je er niet alleen voor in dit af en toe eenzame beroep.

Dus op de vraag: een VA opleiding doen?

Is mijn antwoord: JA, je leert er altijd dingen van bij en herhalen van onderwerpen die je wel weet is ook goed om die eens in een ander licht te zien. En je netwerk groeit en daar kun je altijd uit putten.

Doe vooral wat goed voelt!

Maar doe vooral wat goed voelt! Kijk niet teveel naar andere want zij waren ooit ook op het punt waar jij nu bent een aantal jaar geleden. Ik zou wel al gaan beginnen tijdens je opleidingen en niet uitstellen totdat je klaar bent.

Kan ik je voor nu alleen maar succes wensen en vooral ook veel plezier tijdens je eventuele virtual assistant opleiding.

Marloes Meerman
Webbouwen in een dag / Virtual Assistant