Home » CMS » Een website in een half uurtje met Wix?
Wix Homepage

Wix Homepage

Ik ben dol op WordPress, maar toch wil ik altijd weten hoe andere webbouwprogramma’s werken en of ze geschikt zouden zijn voor een deel van mijn klanten. Binnen een paar jaar is er een enorme wildgroei ontstaan in de wereld van online website builders. Dat zijn online omgevingen waar je binnen een poep en een scheet een website neerzet. Omdat er door veel webprofessionals vaak meewarig naar mensen met dergelijke sites wordt gekeken en ik iemand ben van “eerst zien, dan geloven” heb ik de proef op de som genomen en ben ik het zelf gaan uitproberen.

De eerste in een serie van vier is vandaag aan de beurt: Wix . De volgende omgevingen die ik ga testen zijn Squarespace, Weebly en Jimdo. Allemaal met dezelfde opdracht: proberen in 30 minuten iets wat op een website voor een coachpraktijk online te zetten.

Dit was mijn opdracht

Maak website voor een coach met de volgende pagina’s: Homepage, Over mij, Diensten, Tarieven, Klantervaringen, Contact.
Verwerk daar verder in: een logo en huisstijlkleuren Roze: #ed008d en Lichtgroen: #7fc443, contactformulier, google mapskaartje

LET OP: Deze test duurt een half uur, dus zap er maar lekker snel doorheen!

[av_button label=’LINK NAAR VIDEO’ link=’manually,http://weblish.screencasthost.com/watch/coXT2ohr8A’ link_target=’_blank’ size=’large’ position=’left’ icon_select=’yes’ icon=’ue80d’ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ custom_class=”]

 

Voordelen

Het niet hoeven updaten van het CMS: Bij veel Open Source CMS programma’s (zoals WordPress, Drupal, Joomla) moet je regelmatig updates aan het systeem (plugins, thema, etc) doen. Dat gaat lang niet altijd bij iedereen zonder slag of stoot. Bij Wix heb je daar geen last van, dit is allemaal al geregeld voor je.
Gratis: Een ander voordeel is dat het gratis is, maar dat voordeel wordt weer teniet gedaan omdat je behoorlijk dominante Wixreclames in je website te zien krijgt. De betaalde versie is eigenlijk niet eens zó enorm goedkoop. De hoogte van het bedrag wat je betaalt hangt af van welke functionaliteiten je allemaal wilt.
Slepen, slepen en nog eens slepen: De Wix-editor werkt volgens het het “drag and drop/sleuren-en-pleuren” principe wat echt een prettige ervaring is.  Je hebt iets nodig uit de editor: je zoekt het op en je plaatst het waar je het maar wilt hebben.

Conclusie

Ik vind Wix een nette websitebouwer en behoorlijk gebruiksvriendelijk. Ik kan het zo aan een aantal klanten aanbevelen. Met name klanten voor wie WordPress toch iets te overweldigend is wat aanbod van mogelijkheden betreft en mensen die het eng vinden om hun plugins zelf te updaten. Het registreren bij Wix is echt een eitje: alleen je e-mailadres invullen en je kunt gelijk aan de slag. Je gaat daarna direct een template uitkiezen, templates waar menigeen zijn vingers bij zal aflikken. De wysiwyg editor waarbij je veel makkelijk via pagebuilderprincipe kunt verschuiven is erg prettig om mee te werken. Deze test was met een stopwatch dus veel tijd om de interface te verkennen was er niet, maar het voelde behoorlijk intuïtief. Voor mij zou het geen volwaardig alternatief voor WordPress zijn, omdat je niet alles tot in de finesses kunt finetunen. Wat dat betreft blijft WordPress mijn ultimieme gereedschap. Ik val daarom denk ik ook niet tot de doelgroep van Wix.

En jij, ga jij Wix een keer gaan proberen?

 

 

Tags:

Weblish.nl
Social Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 34 beoordelingen
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 34 beoordelingen

februari, 2020

21feb13:3016:00WordPress Troubleshooting Bootcamp (3 sessies)21 feb., 6 & 20 maart 2020 (13.30 - 16.00 uur)

25feb09:3012:00Web&Coffee: werken aan je WordPress website of SEO25 februari 2020 (9.30-12.00 uur)

26feb10:0016:00Cursus WordPress voor beginners26 februari 2020 (10.00-16.00 uur)

Download nu 35 snelle verbetertips voor je site....

Snel toe te passen tips om je site snel in de actiestand te krijgen. Daarnaast krijg je als bonus de Weblish e-zine met mijn favoriete WordPress en online marketing tips! Je ontvangt een e-mail om je aanmelding voor de e-zine te bevestigen.

Weblish verpleegster

1 reactie

  1. Maureen op 3 april 2019 om 19:05

    Dag Manuela,
    Wat fijn dat jij het als deskundige uit probeert en ons van nuttige feedback voorziet.
    Benieuwd naar de andere test, vooral Jimdo.

    Heb wix zelf ook uitgeprobeert en moet zeggen niet verkeerd, maar zeker geen WP.

Laat een reactie achter