Je eigen webshop neerzetten via:

 • Verken de basismogelijkheden van de plugin WooCommerce
 • Het toevoegen van productpagina’s en afbeeldingen
 • Het invoeren van productcategorieën, voorraadbeheer en kortingscodes
 • Het instellen van btw en verzendkosten
 • Het inregelen van betalingen via iDeal, creditcards of PayPal
 • Een 1 op 1 training in slechts 2,5 uur

Je leert in deze 2,5 uur durende individuele workshop hoe je via de plugin WooCommerce zelf producten en afbeeldingen toevoegt, hoe je betalingen via iDeal of PayPal regelt, hoe je btw instelt, voorraden beheert, etc. Alle hobbels waar ik zelf tegenaan gelopen ben bij het neerzetten van mijn webshop zal ik met jou delen zodat jij het wiel niet zelf hoeft uit te vinden….

Leerdoelen (wat kun je na afloop?)

 • Productpagina’s aanmaken
 • Productfoto’s plaatsen
 • Nieuwe producten én productcategorieën toevoegen
 • Verschillende betaalopties (ideal, creditcard en paypal) instellen
 • Kortingscodes instellen
 • Btw en verzendkosten instellen

FAQ/Veelgestelde vragen

De trainingen worden gegeven op MBO-niveau en mocht je je afvragen welke vooropleiding verreist is? Ook daar houden we MBO-niveau voor aan.

Je moet kunnen werken in je WordPress website en basishandelingen kunnen doen.
Je hebt een WordPress website en doet daar het beheer over.
Je ervaart regelmatig dat je tegen de grenzen van je eigen kennis aanloopt.
Je beschikt over een behoorlijke basiskennis van WordPress, maar je wilt graag meer leren.

Zelfstandig ondernemers
Communicatieprofessionals

Omdat dit een eenmalige training is zul je geen huiswerk krijgen. Het volgen van de training is voldoende om basiskennis te vergaren over hoe je een webshop zelf opzet.

Het is niet de bedoeling dat deze workshop je opleid tot volleerd webshopprofessional. Net als met alle andere online skills is het ook hier zaak om er gelijk mee aan de slag te gaan en veel te oefenen en uit te proberen. Deze workshop is hopelijk de aanzet tot heel veel acties op webshopgebied.

Zoals we al eerder vermeldden: het is niet de bedoeling dat deze workshop je opleid tot volleerd webshopprofessional. De training leert je de basisvaardigheden van het werken met de plugin WooCommerce. Je begrijpt het principe van een webshop, hoe je betaalmogelijkheden koppelt, hoe je producten aanmaakt. Twijfel je of deze training te basaal is voor je? Neem dan even contact met ons op via info@weblish.nl.

Ja, na afloop ontvang je via e-mail een bewijs van deelname.

Omdat Weblish de mogelijkheid biedt om alle aangeboden trainingen ook “op maat” te volgen binnen een individueel traject, werkt Weblish niet met vrijstellingen. Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact met ons op via info@weblish.nl of Manuela van Prooijen op 030 – 227 0595.

Het is handig als je vooraf fotomateriaal van jouw bedrijf op een USB-stick verzamelt en meeneemt. Hiermee kunnen we dan tijdens de workshop aan de slag!

Basis computerkennis en het hebben van een laptop met wifi is vereist (geen tablets!). We gaan er van uit dat je basishandelingen op je laptop kunt doen (knippen/plakken, bestandsbeheer). Over de eisen t.a.v. de laptop lees je in deze FAQ verderop meer.

Zorg dat je beschikt over voldoende afbeeldingen/foto’s van jezelf/je bedrijf om mee te oefenen.

Tenslotte beschik je over een eigen WordPress website met beheerderstoegang.

Een laptop hoort bij je basisuitrusting wanneer je deze training bij ons volgt. Het maakt voor ons niet uit of je met een Windowslaptop of Macbook werkt. We verwachten wel dat je je laptop goed kent, en basishandelingen kunt doen. Denk aan knippen, plakken, mappenstructuur – zoals de downloadsmap – weten, browsergeschiedenis kunnen legen, kladblokfunctie gebruiken.

Specificaties
Een geschikte laptop voldoet bij voorkeur aan de volgende systeemeisen:
• Intel i5 processor of hoger
• 8GB ram, 256GB HD bij voorkeur SSD
• WiFi
• Vanaf Windows 8.1 of MAC OS X 10.12 Sierra
• Scherm: 14 inch of groter
• Antivirus Scanner en Firewall software (gratis versies niet aanbevolen!)
• Je kunt beslist geen tablet (bv iPad) of Chromebook voor je opleiding gebruiken!

Geen laptop?
Als je geen laptop hebt is het mogelijk tijdens de les gebruik te maken van een Weblish Windowslaptop (i5 processor). Deze kun je voor gebruik tijdens de les huren voor € 25,00 per sessie. Deze laptop wordt inclusief muis voor de sessie klaargezet voor jou. Na gebruik wordt deze weer opnieuw ingericht, zodat jouw persoonlijke data verwijderd zijn.

Locatie

Weblish
De Stadstuin Jin Jersey
Vrieslantlaan 6 (Unit 23)
3526 AA Utrecht
Tel: 030 – 227 0595
Let op: ingang van Weblish is aan de Nieuw Amsterdamlaan.
Parkeren kan gratis in de omgeving.

Kosten

 • Privétraining: € 250 excl. btw

Trainer

Samir Rafiq

Deze training wordt gegeven door Samir Rafiq, al sinds 2015 werkzaam bij Weblish. Samir geeft onder meer trainingen: WordPress voor beginners, Beaver Builder Bootcamp, Webshop bouwen, Google Producten, Online Leeromgeving Maken, Werken met Gutenberg en Web&Coffee

Online database met videohandleidingen

Ook krijg je toegang tot onze online leeromgeving waar je ondersteunend lesmateriaal kan vinden. We gebruiken hiervoor het LMS LearnDash in combinatie met WordPress. Hiervoor ontvang je automatisch de benodigde inlogcodes via de mail.

Duur training

Deze training bestaat uit 1 sessie van 2,5 uur.

Op al het lesmateriaal van Weblish is copyright van toepassing, zowel tijdens als na de training.

Evaluatie

Aan het einde van de training willen we graag van je weten hoe jij de training hebt ervaren en of je de leerdoelen hebt behaald. Hiervoor ontvang je aan het einde van de training een schriftelijke eind- evaluatie. Maar vanzelfsprekend evalueren we tussendoor ook regelmatig mondeling zodat we eventuele vragen en/of onvolkomenheden snel kunnen oppakken ter verbetering!

Algemene voorwaarden, Privacy- en klachtenbeleid

Tenslotte willen we je nog wijzen op ons privacybeleid (https://weblish.nl/privacyverklaring) en onze klachtenregeling (https://weblish.nl/klachtenformulier/).
Op deze training zijn de Algemene voorwaarden van Weblish van toepassing. Deze vind je hier: https://weblish.nl/algemene-voorwaarden/.

Vragen?

We denken je hiermee voor nu voldoende te hebben geïnformeerd, maar is er iets onduidelijk of ontbreekt er naar jouw idee informatie? Laat het ons even weten via info@weblish.nl, we zijn je graag van dienst.

En anders tot binnenkort!


Manuela van Prooijen, Weblish.nl

250,00 excl. btw

Workshop webshop maken met WooCommerce