Echt iets voor jou als:

 • Je wilt weten hoe je een Online Leeromgeving bouwt
 • Je zelf een eigen online academie wilt opzetten
 • Je een nieuwe dienst wilt neerzetten
 • Je een nieuw verdienmodel uit jouw Online Leeromgeving wilt halen
 • Je ook voor je klanten een Online Leeromgeving wilt kunnen bouwen

Wil jij leren hoe jij je eigen online leeromgeving maakt? En ben je nieuwsgierig hoe je uit het bouwen van online leeromgevingen een nieuw verdienmodel kunt halen? Hoe tof zou het namelijk zijn als jij deze zelf kunt bouwen en als nieuwe dienst kunt verkopen aan je klanten? Klinkt goed? Dan hebben we nu dé cursus voor jou.

In deze training ga je aan de slag om in WordPress een omgeving aan te maken waarmee e-learning cursussen aangeboden kunnen worden.

We hebben hierin 2 varianten:

Bouwtraining (individueel) – 2 sessies

Dit is de training (2 losse sessies van 2,5 uur) voor mensen die graag alle ins en outs willen weten over hoe je een online leeromgeving vanaf de basis opzet. Wellicht omdat je het bouwen van online leeromgevingen ook aan je eigen klanten wilt aanbieden. Je krijgt ter voorbereiding huiswerk zodat we op de trainingsdagen zelf het maximale er uit kunnen halen. 

Beheer- en vultraining (individueel) – 2 sessies

We bieden ook een vorm aan waarbij wij ALLES al voor je klaarzetten (WordPress, Online Leeromgeving, Thema, Plugins), en waar je in 2 losse sessies van 2,5 uur leert hoe je je leeromgeving kunt vullen en beheren. Hierbij leer dus niet de ins en outs van de verschillende plugins maar ga je puur met het vullen van je omgeving aan de slag. Deze variant is dus echt geschikt als je een leeromgeving voor je eigen bedrijf wilt opzetten.

SUPERBONUS: EXTRA ONLINE CURSUS!

Je krijgt ALLE lessen ook nog eens als online cursus kado! Het is dus niet óf een live training volgen óf een online cursus volgen. Nee, het is het complete pakket: én live in de groep én online! Dit is extra handig, omdat je zo niet driftig hoeft mee te schrijven. Deze online cursusomgeving blijft tot een half jaar na afloop van je cursus toegankelijk voor jou. We gebruiken hiervoor het LMS LearnDash in combinatie met WordPress.

Leeromgeving voor een echte klant!

We zetten er op in dat je niet gaat ‘droogoefenen’, maar tijdens deze cursus een online leeromgeving voor een echte klant maakt. Hiermee verdien je in 1 klap je cursusgeld gelijk terug!

Leerdoelen (wat ga je leren)

Een online leeromgeving maken houdt meer in dan alleen maar wat video’s en vragenlijsten maken en deze op je website plaatsen. Het vraagt om een strategie, creativiteit en een grote dosis doorzettingsvermogen. En daar gaan we je bij deze cursus mee helpen!

 • Technisch neerzetten van de online leeromgeving (WordPress installeren, plugins en thema)
 • Op wie ga je je richten met je online leeromgeving
 • Hoe promoot je een online leeromgeving
 • Welke testvormen zijn er: quizzen, video’s, opdrachten die naar docent opgestuurd moeten worden
 • Bepaal welke prijzen je voor deze dienst kunt vragen
 • Je leert verschillende manieren om video’s en teksten te beveiligen, zodat ze niet illegaal gedownload of gekopieerd kunnen worden.
 • Betaalmogelijkheden koppelen (iDEAL, Paypal, creditcards)
 • Leer wat “dripped content” is
 • Tips hoe je screencasts en video’s kunt opnemen
 • Opstellen van een draaiboek voor je video’s

FAQ

Voor de beheer- en vultraining: Hiervoor moet je wél met WordPress kunnen werken, maar je hoeft daar niet enorm vaardig in te zijn. Basiskennis is voldoende.

Voor de bouwtraining ligt het anders: Het tempo ligt in de bouwtraining behoorlijk hoog. Daarom is een voorwaarde om mee te kunnen doen, dat je een goede kennis hebt van WordPress, en dat bekend bent met de belangrijkste beheerdersacties. Heb je deze kennis nog niet? Volg dan even snel een individuele Cursus WordPress voor beginners bij ons (€250 voor 2 privélessen van 2,5 uur). Twijfel je of je voldoende WordPress basiskennis hebt, mail ons dan even via info@weblish.nl.
– zzpers die hun trainingsaanbod online willen zetten
– virtual assistants / webassistants
Je zult per week ongeveer 4-8 uur bezig zijn met werken aan je online leeromgeving. Het uiteindelijke werk zit vooral in het vullen van de training met teksten, video’s en toetsen.
Ja, bij deze training krijg je na afloop een certificaat via e-mail.
Omdat Weblish de mogelijkheid biedt om alle aangeboden trainingen ook “op maat” te volgen binnen een individueel traject, werkt Weblish niet met vrijstellingen. Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact met ons op via info@weblish.nl of Manuela van Prooijen op 030 – 227 0595.
Een laptop hoort bij je basisuitrusting wanneer je deze training bij ons volgt. Het maakt voor ons niet uit of je met een Windowslaptop of Macbook werkt. We verwachten wel dat je je laptop goed kent, en basishandelingen kunt doen. Denk aan knippen, plakken, mappenstructuur – zoals de downloadsmap – weten, browsergeschiedenis kunnen legen, kladblokfunctie gebruiken.

Specificaties
Een geschikte laptop voldoet bij voorkeur aan de volgende systeemeisen:
• Intel i5 processor of hoger
• 8GB ram, 256GB HD bij voorkeur SSD
• WiFi
• Vanaf Windows 8.1 of MAC OS X 10.12 Sierra
• Scherm: 14 inch of groter
• Antivirus Scanner en Firewall software (gratis versies niet aanbevolen!)
• Je kunt beslist geen tablet (bv iPad) of Chromebook voor je opleiding gebruiken!

Geen laptop?
Als je geen laptop hebt is het mogelijk tijdens de les gebruik te maken van een Weblish Windowslaptop (i5 processor). Deze kun je voor gebruik tijdens de les huren voor € 25,00 per sessie. Deze laptop wordt inclusief muis voor de sessie klaargezet voor jou. Na gebruik wordt deze weer opnieuw ingericht, zodat jouw persoonlijke data verwijderd zijn.
Nee, voor deze training werk je met Weblish licenties. We werken tijdens deze training met het programma Learndash, deze licentie krijg je van ons. Scheelt je toch weer € 150. Andere licenties waarmee je werkt: Beaver Builder Powerpack, Beaver Builder Ultimate Addons.
Je wordt automatisch lid van de besloten Facebookgroep waar je vragen kunt stellen en elkaar kunt helpen. Ook na afloop van de cursus ben je  niet aan de goden overgeleverd.
Nee, zeker niet. Je hebt wel voldoende bagage gekregen om een eenvoudige leeromgeving op te zetten. Je bent op de hoogte van de vele stappen die je moet nemen om de leeromgeving werkend te krijgen en welke plugins je daarbij kunnen helpen. Een leeromgeving waar het gros van je klanten overigens heel blij mee zullen zijn. Maar wanneer je klant ‘net iet anders’ wil, zul je óf zelf in de materie moeten duiken, of een extra sessie moeten inplannen bij ons.
Ja, dat kan uiteraard. Maar wij gaan er dan van uit dat je zelf dit thema tot in detail beheerst. Dit, om te voorkomen, dat we tijdens de training veel tijd kwijt zijn met uitzoekwerk. Wij kiezen voor het opbouwen van de leeromgeving met LearnDash en Beaver Builder, omdat we dan een goede gebruikservaring kunnen garanderen, en het maximale uit de leeromgeving kunnen halen.
Neem, om teleurstelling te voorkomen, vooraf contact met ons op. Wij schatten dan in of dit in de standaardtraining past, of dat je een aantal uren extra kunt inboeken om die wens te implementeren.

Locatie

Weblish
De Stadstuin Jin Jersey
Vrieslantlaan 6 (Unit 23)
3526 AA Utrecht
Tel: 030 – 227 0595
Let op: ingang van Weblish is aan de Nieuw Amsterdamlaan.
Parkeren kan gratis in de omgeving

Kosten

 • Individuele Bouwtraining in 2 sessies van 2,5 uur: € 500 excl. BTW
 • Individuele Beheer- en vultraining in 2 sessies van 2,5 uur: € 500 excl. BTW

Trainers

Manuela van Prooijen en Samir Rafiq zijn de vaste trainers.

Manuela van Prooijen Samir Rafiq

Niveau

De trainingen worden gegeven op MBO-niveau en mocht je je afvragen welke vooropleiding vereist is? Ook daar houden we MBO-niveau voor aan.

Op al het lesmateriaal van Weblish is copyright van toepassing, zowel tijdens als na de training.

Evaluatie

Aan het einde van de training willen we graag van je weten hoe jij de training hebt ervaren en of je de leerdoelen hebt behaald. Hiervoor ontvang je aan het einde van de training een schriftelijke eind- evaluatie. Maar vanzelfsprekend evalueren we tussendoor ook regelmatig mondeling zodat we eventuele vragen en/of onvolkomenheden snel kunnen oppakken ter verbetering!

Algemene voorwaarden, Privacy- en klachtenbeleid

Tenslotte willen we je nog wijzen op ons privacybeleid (https://weblish.nl/privacyverklaring) en onze klachtenregeling (https://weblish.nl/klachtenformulier/).
Op deze training zijn de Algemene voorwaarden van Weblish van toepassing. Deze vind je hier: https://weblish.nl/algemene-voorwaarden/.

Vragen?

We denken je hiermee voor nu voldoende te hebben geïnformeerd, maar is er iets onduidelijk of ontbreekt er naar jouw idee informatie? Laat het ons even weten via info@weblish.nl, we zijn je graag van dienst.

En anders tot binnenkort!


Manuela van Prooijen, Weblish.nl

500,00 excl. btw

Wissen
Cursus Online Leeromgeving maken