Met deze training:

  • Leer je werken met de pagebuilder van WordPress: Gutenberg
  • Ontdek je de verborgen verrassingen in deze standaard WordPress editor
  • Zet je deze editor in voor je eigen website én die van je klanten
  • Heb je in slechts 1 dagdeel een goede vervolgtraining WordPress in the pocket

In deze  individuele “Werken met Gutenberg workshop” leer je werken met de blokkenbouwer/pagebuilder van WordPress: Gutenberg. Je zult zien dat er veel verborgen verrassingen in deze standaard WordPress teksteditor zitten, die je wellicht voor veel van je klanten (of voor jezelf) gaat inzetten.

Wat kun je verwachten?

Het is geen vervanging voor de WordPress beginnerscursus, maar juist supergeschikt voor iedereen die deze al eerder bij Weblish gevolgd heeft. Hier gaan we niet met onze vertrouwde Beaver Builder werken, maar gaan we aan de slag met de teksteditor die standaard in WordPress is ingebouwd: de zogenaamde Gutenberg editor.

Een echte vervolgtraining met powerrrrr dus… .voor de mensen die het naadje van de kous willen weten en veel ook onafhankelijk van gewone pagebuilders websites willen leren bouwen. Achterover leunen is er niet bij! Superleuk als je op een meer actieve manier met je website bezig wilt zijn!

Leerdoelen

Na afloop kun je:

  • Een website bouwen met de Gutenberg pagebuilder
  • Weet je welke aanvullende plugins je kunt installeren om nog meer uit Gutenberg te halen
  • Hoe je de contactformulieren verwerkt, met kolommen werkt, fotogallerijen maakt, video’s plaatst, etcetera.

FAQ/Veelgestelde vragen

De trainingen worden gegeven op MBO-niveau en mocht je je afvragen welke vooropleiding vereist is? Ook daar houden we MBO-niveau voor aan.
Wanneer kun je deze workshop “Werken met Gutenberg” volgen?
Je hebt één van de volgende trainingen gevolgd: Cursus WordPress voor beginnersWebAssistant programma of het Start je WordPress Webbouwbedrijf programma
Je hebt zelf ervaring opgebouwd met het werken met WordPress
– zzp-ers met eigen website
– virtual assistants / webassistants
Omdat dit een eenmalige training is zal er geen huiswerk gegeven worden.
Ja, je ontvangt na afloop een Bewijs van deelname via mail.
Omdat Weblish de mogelijkheid biedt om alle aangeboden trainingen ook “op maat” te volgen binnen een individueel traject, werkt Weblish niet met vrijstellingen. Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact met ons op via info@weblish.nl of Manuela van Prooijen op 030 – 227 0595.
Je hebt een laptop  (geen tablet!) nodig. We gaan er van uit dat je basishandelingen op je laptop kunt doen (knippen/plakken, bestandsbeheer). Meer hierover in het volgende onderdeel.

Verder beschik je over een eigen WordPress website met beheerderstoegang. En je hebt zelf een webhostingaccount waar je subdomeinen kunt aanmaken en WordPress kunt installeren.
Een laptop hoort bij je basisuitrusting wanneer je deze training bij ons volgt. Het maakt voor ons niet uit of je met een Windowslaptop of Macbook werkt. We verwachten wel dat je je laptop goed kent, en basishandelingen kunt doen. Denk aan knippen, plakken, mappenstructuur – zoals de downloadsmap – weten, browsergeschiedenis kunnen legen, kladblokfunctie gebruiken.

Specificaties
Een geschikte laptop voldoet bij voorkeur aan de volgende systeemeisen:
• Intel i5 processor of hoger
• 8GB ram, 256GB HD bij voorkeur SSD
• WiFi
• Vanaf Windows 8.1 of MAC OS X 10.12 Sierra
• Scherm: 14 inch of groter
• Antivirus Scanner en Firewall software (gratis versies niet aanbevolen!)
• Je kunt beslist geen tablet (bv iPad) of Chromebook voor je opleiding gebruiken!

Geen laptop?
Als je geen laptop hebt is het mogelijk tijdens de les gebruik te maken van een Weblish Windowslaptop (i5 processor). Deze kun je voor gebruik tijdens de les huren voor € 25,00 per sessie. Deze laptop wordt inclusief muis voor de sessie klaargezet voor jou. Na gebruik wordt deze weer opnieuw ingericht, zodat jouw persoonlijke data verwijderd zijn.

Locatie

Weblish
De Stadstuin Jin Jersey
Vrieslantlaan 6 (Unit 23)
3526 AA Utrecht
Tel: 030 – 227 0595
Let op: ingang van Weblish is aan de Nieuw Amsterdamlaan.
Parkeren kan gratis in de omgeving

Kosten

  • Individuele training: € 250 excl. btw

Trainer

Samir Rafiq

Deze training wordt gegeven door Samir Rafiq, al sinds 2015 werkzaam bij Weblish. Samir geeft onder meer trainingen: WordPress voor beginners, Beaver Builder Bootcamp, Webshop bouwen, Google Producten, Online Leeromgeving Maken, Werken met Gutenberg en Web&Coffee

Online database met videohandleidingen

Ook krijg je toegang tot onze online leeromgeving waar je ondersteunend lesmateriaal kan vinden. We gebruiken hiervoor het LMS LearnDash in combinatie met WordPress. Hiervoor ontvang je automatisch de benodigde inlogcodes via de mail.

Duur training

Deze individuele training bestaat uit 1 sessie van 2,5 uur.

Op al het lesmateriaal van Weblish is copyright van toepassing, zowel tijdens als na de training.

Evaluatie

Aan het einde van de training willen we graag van je weten hoe jij de training hebt ervaren en of je de leerdoelen hebt behaald. Hiervoor ontvang je aan het einde van de training een schriftelijke eind- evaluatie. Maar vanzelfsprekend evalueren we tussendoor ook regelmatig mondeling zodat we eventuele vragen en/of onvolkomenheden snel kunnen oppakken ter verbetering!

Algemene voorwaarden, Privacy- en klachtenbeleid

Tenslotte willen we je nog wijzen op ons privacybeleid (https://weblish.nl/privacyverklaring) en onze klachtenregeling (https://weblish.nl/klachtenformulier/).
Op deze training zijn de Algemene voorwaarden van Weblish van toepassing. Deze vindt je hier: https://weblish.nl/downloads/Algemene%20voorwaarden%20Weblish.pdf

Vragen?

We denken je hiermee voor nu voldoende te hebben geïnformeerd, maar is er iets onduidelijk of ontbreekt er naar jouw idee informatie? Laat het ons even weten via info@weblish.nl, we zijn je graag van dienst.

En anders tot binnenkort!


Manuela van Prooijen, Weblish.nl

250,00 excl. btw

samir-builder-e1556450774997