Cursus WordPress voor beginners

215,00250,00 excl. btw

Wissen
Cursus WordPress

In onze Cursus WordPress voor Beginners leer je de basis van het werken met WordPress. Zo krijg je de kennis en het vertrouwen om zelf je website te maken en onderhouden. Ons motto is dat iedereen moet kunnen beschikken over een klantentrekkende website, en daar gaan we tijdens deze beginnerscursus (1 dag in groep of 2 individuele sessies) dan ook op inzetten.

Ga voor Wauw!

De cursus is zo opgebouwd dat je een “Wauw-gevoel” ervaart. Je ontdekt wat er allemaal mogelijk is en vooral ook dat het werken aan je eigen website erg leuk is. Plezier hebben bij het maken van je website is een namelijk belangrijk onderdeel van deze training. En je wordt, zoals eigenlijk bij alle Weblish trainingen, snel aan het werk gezet en we beperken de theorie tot een echt minimum. Klinkt goed toch?

Wanneer kun je deze cursus WordPress volgen?

 • Je huidige website is dringend aan vervanging toe.
 • Je hebt nog geen website en wil een website die je zelf wilt maken en beheren.
 • Je bent het zat bent om zakken met geld uit te geven aan een dure webbouwer.
 • Je weet al wel iets van WordPress, maar wil graag de fijne kneepjes leren.

Wat kost het (groepstraining of individueel)?

Individuele training: Weblish biedt deze cursus WordPress tot 31 december aan voor maar € 215  ex. BTW voor 2 individuele sessies. Na 1 januari 2018 gaat deze training €270 kosten.
De groepstraining om in 1 dag je website te maken kost € 250. Zo kun je kennismaken met WordPress en kijken of het wat voor je is. Dit is inclusief koffie, thee, snacks en cursusmateriaal.

 

Onderwerpen die behandeld worden:

 • Verkennen WordPressomgeving en belangrijkste begrippen
 • Maken van nieuwsberichten en pagina’s
 • Toevoegen van afbeeldingen
 • Wijzigen van de look-and-feel via thema’s
 • Embedden van video vanuit Youtube of Vimeo
 • Toevoegen van widgets/applicaties (de onderdelen van de sidebar)
 • Toevoegen van plugins
 • Basis zoekmachineoptimalisatie
 • We staan uitgebreid stil bij hoe je je website moet inrichten, rekening houdend met je doelgroep en de toptaken van je website.

Huiswerk?

Vooraf krijg je huiswerkopdrachten opgestuurd. Als je je website echt af wilt krijgen tijdens de cursus ben zeker 4 uur kwijt aan het maken van deze opdrachten.

Individueel of in de groep: wat past beste bij jou?

Het is onze ervaring dat het maken van je website een intensief traject is waarbij er veel nieuwe dingen op je af komen. Je bent immers niet alleen bezig met het doorgronden van de technische kant van WordPress, je schrijft ook teksten voor je website. Ook krijg je tips hoe je site beter gevonden kan worden in Google en leer je hoe je je site moet beveiligen, afbeeldingen kleiner kunt maken, etcetera. Daarom is de eendaagse groepstraining niet voor iedereen geschikt en raden we velen de individuele training in 2 dagdelen aan. Het is namelijk fijn dat je na de eerste individuele trainingsdag kunt oefenen met wat je geleerd hebt en de zaken waar je tegen aan gelopen bent weer in de tweede individuele les kunt stellen aan de docent.

We bieden de Cursus WordPress voor beginners naast de groepstraining ook als een verkorte individuele training aan. Hierbij behandelen we in twee sessies dezelfde onderwerpen als tijdens de groepstraining. Alleen met meer ruimte voor jouw persoonlijke vragen en wensen.

Heb je al een specifiek WordPress thema op het oog?

De groepstraining is in dat geval voor jou niet geschikt, daar werken we met één basisthema (waarmee je wel waanzinnig veel kunt!). Dan kun je toch beter een VIP WordPress training doen, we gaan dan namelijk alleen met jouw specifieke leerwensen aan de slag.

Heb je al een website en wil je er beter mee leren werken?

Dan kun je beter een paar losse uren individuele instructie boeken. Dan kunnen we sneller door jouw specifieke vragen gaan.

GRATIS bij de Cursus WordPress voor beginners:

 • 2 weken technische nazorg
 • 1 maand oefenen op testomgeving van Weblish.
  Daarna vragen we € 5 per maand voor webhosting. Dit is een stok achter de deur om je website sneller af te krijgen. We raden iedereen aan om binnen deze maand de website (gratis) door ons naar je eigen hostingomgeving te laten verhuizen. Dan kun je achter een wachtwoord op je eigen omgeving rustig verder werken zonder dat het extra kost 😉
 • verhuizen website naar je eigen hostingomgeving
 • toegang tot tientallen videohandleidingen
 • mogelijkheid om in meerdere termijnen te betalen!

Voorbereiding

Basis computerkennis en het hebben van een laptop met wifi is vereist (geen tablets!). We gaan er van uit dat je basishandelingen op je laptop kunt doen (knippen/plakken, bestandsbeheer). Weblish maakt op een webserver een account voor je aan waarop WordPress al is geïnstalleerd. Je kunt dan gelijk aan de slag!

Niveau van de cursus?

De trainingen worden gegeven op MBO-niveau en mocht je je afvragen welke vooropleiding verreist is? Ook daar houden we MBO-niveau voor aan.

Vrijstellingenbeleid?

Omdat Weblish de mogelijkheid biedt om alle aangeboden trainingen ook “op maat” te volgen binnen een individueel traject, werkt Weblish niet met vrijstellingen. Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact met ons op via info@weblish.nl of Manuela van Prooijen op 030 – 227 0595.

Bevestiging deelname

Plaatsing voor de cursus gaat in volgorde van aanmelding tot het maximum aantal cursisten bereikt is. Bij minder dan 1 aanmelding gaat de groepscursus al door.

Waar is de cursus?

Weblish
Smart Business Park
Kanaalweg 18  (gebouw C1)
3526 KL Utrecht
Tel: 030 – 227 0595

Er is gratis parkeren bij onze trainingslocatie. Meld je via de intercom bij de ingang.

Vragen?

Voor vragen over deze Cursus WordPress kun je contact opnemen met Manuela van Prooijen via info@weblish.nl of bellen naar 030 – 2270595.

 

215,00250,00 excl. btw

Wissen
     Ja, mail mij 35 tips om mijn site te verbeteren!
Website QuickScan

ONTVANG MIJN E-BOOK MET 35 TIPS OM SNEL JE WEBSITE TE VERBETEREN


Daarnaast krijg je als bonus de Weblish e-zine met mijn favoriete WordPress en online marketing tips!

×
X