Home » Nieuws » “Wat de cursus WebAssistant mij heeft gebracht”
Laura Loos

Iets meer dan een jaar geleden stond ik opeens na 23 jaar loondienst op straat. Het was alsof de grond onder mijn voeten verdween. Ik wist even niet wat ik nu moest doen. Moest ik weer het sollicitatie circuit in? Voor veel functies was ik te ervaren of verdiende ik te veel.

Via via hoorde ik over het vak Virtual Assistant en dit leek me met mijn ervaring wel iets voor mij. Ik melde me aan voor de online cursus Succesvol starten als een Virtual Assistant bij de VA School en ging vol goede moed aan de slag. Hoe verder ik in dit traject kwam hoe meer ik mezelf als VA zag werken. De cursus ronde ik af begin januari en scheef me in bij de KvK. Laura’s Office was geboren.

Cursus WebAssistant

In het begin heb ik mij als VA heel breed ingezet, want ik had genoeg ervaring als secretaresse en kon dus ook veel verschillende werkzaamheden doen. Maar al snel merkte ik dat dit dus niet werkte. Ik moest me gaan specialiseren om mezelf te kunnen onderscheiden in de VA markt. Ik heb altijd al iets gehad met websites en techniek, dus toen de cursus WebAssistant van Weblish op mijn pad kwam, was de keuze snel gemaakt. In maart ging ik vol enthousiasme van start. Met heel veel plezier ging ik elke week naar Utrecht voor een nieuwe sessie en al snel merkte ik dat ik me erg thuis voelde in deze materie. De combinatie van het creatieve van een website maken en de techniek erachter, dat zou mijn expertise worden.

Eind juni was de cursus klaar en mocht ik mezelf gecertificeerd WebAssistant noemen. Tijdens de cursus had ik mijn website helemaal gerestyled en aangepast naar mijn nieuwe diensten. Ik kon nu echt aan slag. Al snel kwamen de eerste kleine opdrachten binnen. Ik beet me vast in de problemen en vragen die aan me gesteld werden. Ik was niet bang voor de techniek en maakte dat me ook steeds meer eigen. Wat een heerlijk gevoel gaf het me als ik zelf iets opgelost had.

WordPress trainingen

Ondertussen was de zomervakantie voorbij en merkte ik dat het stuk klanten en opdrachten binnen halen me heel zwaar viel. Waar liet ik nu wat liggen en wat kon ik hier nu aan doen. Ondertussen werd ik wel regelmatig benaderd door collega cursisten met korte technische vragen. Want Laura wist wel hoe dat opgelost moest worden. Ik bleek helder en duidelijk de zaken te kunnen uitleggen, dus misschien kon ik wel cursussen gaan geven. Langzaam aan begon dit hele idee in mijn hoofd meer vorm te krijgen. Terwijl ik nog niks hierover hardop had uitgesproken werd ik benaderd door Manuela van Prooijen, mijn cursusleider van de WebAssistant opleiding. Manuela zat met een probleem en of ik haar kon helpen met 2 cursisten te begeleiden tijdens een individuele training Website maken.

Ik was helemaal blij, want dit was nu net de richting die ik op wilde. Ik was ook heel trots op het vertrouwen dat Manuela in mij had, om mij als net gestarte WebAssistant hiervoor te vragen. Daarna ging alles op eens in een sneltrein vaart en was Laura’s Academy geboren en vielen alle puzzelstukjes voor me in elkaar.

Laura’s Academy

In mijn nieuwe onderneming ging ik individuele WordPress cursussen geven aan vrouwelijke ondernemers. Ik ontdekte dat vrouwelijke ondernemers het als heel prettig ervaren om de techniek uitgelegd te krijgen door een vrouw. In een paar weken maakte ik een nieuwe website en regelde ik alles wat er te regelen viel voor mijn nieuwe onderneming. Binnen een maand stond de website live en kon ik de wereld weer in.

Het was geen gemakkelijk jaar en ik heb hele diepe dalen gezien, maar heb mezelf weer opnieuw ontdekt. Heel langzaam maak ik nu naam als de persoon die je moet hebben als je met problemen zit met je website. Ik heb door de cursus WebAssistant een doel en richting gevonden met mijn bedrijf en natuurlijk ook een nieuwe onderneming kunnen opzetten. Door te durven kiezen doe ik nu echt dat waar ik gelukkig van wordt. Dat dit alles niet onopgemerkt bleef bleek wel toen ik benaderd werd door Patty Golsteijn om een webinar te verzorgen in november tijdens het VA Festival Online over WordPress.

In een jaar tijd ben ik van secretaresse in loondienst, naar Virtual Assistant en WebAssitant gegaan met als expertise WordPress. Er is nog heel veel te leren in deze wereld, maar ik kijk er nu al naar uit wat dit me allemaal in het komende jaar gaat brengen.

Laura Loos
www.lauras-academy.nl

Is het WebAssistant Programma iets voor jou?

Kijk dan eens op www.webassistant.nl. De nieuwe groepen starten in januari 2018 (avond- en middaggroepen).