Home » Blog-inspiratie nodig? Geef me 30 minuten…
Bloginspiratie nodig

Bloggen, je weet heus wel dat het belangrijk is. Of je nou voor jezelf blogt of voor je klant, de uitdaging blijft hetzelfde: HOE verzin je nou interessante – en vooral relevante – onderwerpen? Ik heb een hele simpele, maar effectieve manier gevonden die mij persoonlijk erg inspireert. Juist op die momenten dat je hoofd nogal leeg is. En het duurt maximaal een half uurtje, dus dit kan je ook in je pauze doen. Pak een pen en papier, een kopje koffie en ga er even lekker voor zitten.

Stap 1: brainstormen

Pak een pen en papier – het liefst een A4. Schrijf midden in het A4 jouw vakgebied/specialisatie (of dat van jouw klant). En nu komt ie… Laat even alle beperkende kaders los (let it goooooo) en schrijf alle termen en woorden gerelateerd aan jouw vakgebied hier omheen. Gebruik verschillende felgekleurde pennen of stiften. Waarom? Gewoon, omdat je er vrolijk van wordt ;-).

Voorbeeldje: je werkt in de marketing. Je schrijft midden in het papier dus het woord “marketing”. Vervolgens schrijf je eromheen: in dit geval zouden er woorden komen te staan zoals: social media (Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube), doelgroepen, bloggen, nieuwsbrief, content, adverteren, website, en ga zo maar door. Met deze onderwerpen krijg jij in de marketing dagelijks te maken. Je weet er dus erg veel vanaf! Deze kennis heb je al – het is alleen een kwestie van het op papier (of uh… In WordPress) zetten.

Stap 2: Keuzes maken

Mooi, als het goed is heb je een aardige lijst woorden. Nummer ze nu eens: van welke onderwerpen heb jij de meeste kennis in huis? Begin bij 1 voor de meeste kennis en ga zo het lijstje af. En stel jezelf bij elk onderwerp de vraag: zijn deze onderwerpen ook relevant voor mijn (of jouw klant zijn/haar) klanten? Is het antwoord daarop nee, streep het onderwerp dan weg.

Stap 3: Here the magic begins…

Ga naar deze site. Vul vervolgens het #1 onderwerp in dat je hierboven hebt gekozen. Ja, de site is in het Engels en jouw woorden waarschijnlijk in het Nederlands, dus je zal je bij sommige zinnen helemaal slap lachen, maar hey, het gaat om de inspiratie! Blijf op het “refresh”-pijltje klikken naast het subject-vakje totdat je een titel hebt waarvan je handen beginnen te jeuken. (Zie afbeelding hieronder) Oja, en vertaal het nog even in het Nederlands. Schrijf dit idee op, en ga het rijtje onderwerpen af. Wedden dat je snel een hele lijst hebt met inspirerende blogonderwerpen? 🙂

Content Idea Generator

Heb jij nog tips om blog-inspiratie op te doen? Deel ze hieronder!