Home » Nieuws » 5 tips om de conversie op je website te verbeteren!
36897404 - senior woman wearing big sunglasses doing funky action isolated on white background

Vaak zijn we zo verzonken in het mooi maken van onze website en het zorgen van meer verkeer naar onze website, dat we de bezoeker soms een beetje uit het oog verliezen. Want diep in ons hart willen we namelijk niet alleen een ‘oogverblindend mooie’ website, maar vooral een website die ons iets gaat opleveren: meer verkopen, contact- of offerteaanvragen.

Maar hoe weet je nu wat werkt en wat niet?

In deze blog een vijftal praktische tips hoe je je site een tikkie gebruiksvriendelijker maakt en dus beter laat converteren.

Tip 1: Scroll-check lange pagina’s!

Heb je ook van die prachtige lange pagina’s op je WordPress website? Maar vraag je je wel eens af of je bezoekers de informatie onderaan je pagina wel lezen? Download dan bijvoorbeeld  de plugin WP Scroll Depth of gebruik een online tool als LuckyOrange (een alles-in-een conversieoptimalisatie pakket) om inzicht te krijgen in het scrollgedrag van je bezoeker! Want ook hier geldt weer: meten is weten… and then you know!

Scrollmap van Weblish homepage

Tip 2: Jouw site op mobiel?

Wil je checken hoe jouw WordPress website eruit ziet op verschillende apparaten (mobiel/tablet)? Ga dan naar de gratis online tool Techypool’s Responsive check. Vul je webadres in en klik op de verschillende beeldschermformaten in de linkerbovenhoek. Je ziet direct hoe jouw website wordt weergegeven per apparaat of formaat! Ook kun je de Google Mobielvriendelijkeheid Check doen. Google heeft aangeven dat vanaf juli 2018 de snelheid van je website  een rankingfactor wordt. Werk aan de winkel dus!

https://search.google.com/test/mobile-friendly

Tip 3: Optimalisatie via heatmapping

Het kan altijd beter (is zo’n gevleugelde uitspraak)… en dan is het toch echt handig om te weten waar je bezoekers nou eigenlijk naar kijken of op klikken… Wantja, wat is nou eigenlijk het effect van die ene advertentie of actiebutton op je site? Misschien is het effect van die actiebutton toch groter in een andere kleur… of op een andere plek op je pagina… Tools als CrazyEgg, LuckyOrange of Hotjar kunnen je daar bij helpen! Want analyse van je site, helpt bij te sturen, voor nog meer online succes!

Heatmap van Weblish homepage

Tip 4: Call-for-action!

Let’s do it! Bekende slogan… Je wilt natuurlijk dat een geïnteresseerde bezoeker op je website over gaat tot actie zodat hij een (potentiële) klant kan worden! Het liefst die actie, die jij graag wilt (denk aan je toptaken!) Dan moet hij wel natuurlijk makkelijk tot actie over kunnen gaan en dat doen we door hem uit te nodigen! Biedt een call-to-action aan! Zo help je bezoekers om over te gaan tot actie: de juiste actie… Een call-to-action is vaak een button, die eruit springt en uitnodigt door een afwijkende kleur en vorm, met een aansprekende oproep om iets te doen! Go for it!

Call to action WebAssistant.nl

Call to action WebAssistant.nl

Tip 5: Welke taal spreek je?

Je doelgroep ook echt aanspreken op het moment dat ze je boodschap lezen? Het gesprek met je klant aangaan? Dat is wat je eigenlijk wilt! Taal kan daarbij helpen. Spreek de taal van je doelgroep (woordgebruik) en schrijf in spreektaal (informeel)! Mensen letten namelijk beter op als je schrijft in spreektaal. Ze voelen zich sneller “aangesproken” waardoor het onderbewustzijn zich richt op het geven van een re-actie, net als in een “echt gesprek”… en dat is precies wat je wilt! Woordgebruik en toon maken ook een wereld van verschil in de online (marketing) communicatie!

Behoefte aan meer tips?

Vanaf maart 2018 organiseert Weblish een doe-het-zelf Conversieoptimalisatie cursus. In deze praktische cursus  ga je ontdekken welke knelpunten er op je website zijn die een bezoeker weerhoudt om actie te ondernemen. Vervolgens krijg je een aantal oplossingen aangereikt en manieren om te testen of deze oplossingen ook echt werken. Juist voor websiteeigenaren is deze cursus nuttig, omdat je direct met een andere blik naar je website gaat kijken. Niet meer kijken of hij ‘oogverblindend mooi’ is, maar of hij ook ‘iets voor je gaat doen’. Je gaat je website dus aan het werk zetten…..

>> Lees meer over de cursus “Conversieoptimalisatie”